Ihmiskauppatuomiot saaneen avioparin yritykset konkurssiin – Nyt kahta tamperelaista nepalilaisravintolaa kaupataan nettihuutokaupassa

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa avioparin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ihmiskaupasta. Nyt ravintoloitsijoiden kaksi yritystä on asetettu konkurssiin. Ravintolat ovat myynnissä nettihuutokaupassa.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu aviopari pakotti nepalilaisia työntekijöitä töihin vuosien ajan. Aamulehti kuvasi yhdessä pariskunnan pyörittämistä ravintoloista maaliskuussa 2016.

20.12.2022 14:25

Aamulehti

Ihmiskaupasta tuomiot saaneiden ravintoloitsijoiden Tampereella ravintolatoimintaa pyörittäneet yritykset on asetettu konkurssiin. Asiasta kertoi ensin Yle.

Pirkanmaan käräjäoikeus asetti Reshung oy:n ja M & N Ravintolat oy:n konkurssiin 8. joulukuuta. Yritykset hakivat konkurssia itse joulukuun alussa.

Konkurssihakemusten perusteissa kerrotaan, että yritykset ovat ilmoittaneet olevansa maksukyvyttömiä. Yritysten suurimmaksi velkojaksi ilmoitetaan Verohallinto. Kummallakin yhtiöllä kerrotaan olevan omaisuutena tavanomainen ravintolakalusto.

Nyt yritysten kaksi Tampereella toiminutta nepalilaista ravintolaa on myynnissä nettihuutokaupassa. Toinen ravintoloista sijaitsee Aleksanterinkadulla, toinen Satakunnankadulla. Ravintoloiden liiketoiminta on lopetettu.

Huutokaupat on merkitty päättymään torstaina illalla. Toisen kohteista lähtöhinnaksi ilmoitetaan 10 000 euroa, toisen 7 000 euroa. Tiistai-iltapäivään mennessä kummastakaan ei ollut jätetty tarjouksia.

Nettihuutokaupan ilmoitusten mukaan kauppaan eivät sisälly ravintoloiden juomakaapit, alkoholipitoiset juomat eivätkä kassalaiteet. Koneiden ja laitteiden kuntoa ei ilmoitusten mukaan ole tarkistettu.

Yli kolmen vuoden tuomio

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi marraskuussa avioparin ehdottomiin vankeus­rangaistuksiin ihmiskaupasta. Toinen heistä sai 2 vuoden ja 10 kuukauden, toinen 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukset.

Lisäksi oikeus määräsi tuomitut yhtiöineen maksamaan uhreille yhteensä satojentuhansien eurojen palkkasaatavat sekä kärsimys- ja muita korvauksia. Tuomitut määrättiin myös useamman vuoden liiketoimintakieltoihin. M & N Ravintolat ja Reshunga tuomittiin kumpikin yhteisösakkoon.

Oikeuden mukaan pariskunta toi nepalilaisia työntekijöitä Suomeen pakkotyöhön omistamiinsa ravintoloihin Tampereella. Työntekijöiden päivät venyivät pitkiksi, eikä heillä ollut lomia. Oikeuden mukaan työntekijöille ei maksettu kunnollista palkkaa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut