Videot näyttävät, miten tamperelaisen ravintolan lounasaika muuttui kaaokseksi: ”Paniikki iski”

Ravintola Malabadin buffet jäi tarjoilematta perjantaina, kun katon läpi alkoi tulla niin paljon vettä, että ravintoloitsija joutui sulkemaan koko paikan juuri ennen lounasta. ”Vettä alkoi tulla joka reiästä kuin olisi hana auennut”, ravintoloitsija Faysal Bilmez kuvaa Aamulehdelle.

17.12.2022 17:11

Aamulehti

Tamperelaisen ravintola Malabadin omistaja Faysal Bilmez on surullinen ja huolissaan. Perjantaina hän näki ja koki jotain, mitä ei taatusti osannut odottaa.

”Kello oli puoli yksitoista aamupäivällä ja lounas oli just ja just valmis, koko buffetti. Yksi asiakas ehti astua sisään, kun alkoi tulla vettä joka reiästä kuin olisi hana avattu”, Bilmeaz kuvaa.

Kattoon ilmestyneiden ”vesiputousten” määrän ja virtauksen voimakkuuden näkee hyvin ravintoloitsijan perjantaina kuvaamista videoista, joissa vettä tulee katon läpi todella runsaasti eri puolille ravintolaa.

”Paniikki iski, en tiennyt, mitä tehdä”, Bilmez kuvaa reaktiotaan puhelimitse Aamulehdelle lauantai-iltapäivällä.

Paikalle hälytettiin sekä isännöinti, kiinteistönhuoltaja että pelastajat, jotka imivät vettä putkella pois rakennuksen sisätiloista, hän kuvaa.

”Vettä tiputtaa edelleen katon läpi ravintolaamme. Kuivatus kestää kuulemma ainakin 1–2 kuukautta”, yrittäjä sanoo harmissaan.

Kokonaan uusiin tiloihin?

Pelkästään perjantaina Bilmez menetti noin 150 asiakkaan myynnin, sillä lounasta ei voitu järjestää, ei myöskään illaksi ravintolan tiloihin varattuja pikkujouluja.

”Lounaalla meillä käy aina noin sata henkeä, minkä lisäksi oli varauksia noin viidellekymmenelle hengelle. Lounasta ei voitu järjestää myöskään tänään, eikä huomennakaan, joten meidän on pakko keksiä jotakin”, lauantaina tavoitettu Bilmez sanoo.

Hänen mukaansa ravintolalle etsitään nyt mahdollisimman pian ainakin väliaikaiset tilat, joista voi tulla pysyvätkin.

”Jos hyvä paikka löytyy, voimme ihan hyvin muuttaa pysyvästikin”, Bilmez toteaa.

”Tarkoitus on jatkaa ravintolatoimintaa mahdollisimman pian ainakin jossakin”, hän tuumaa.

Aamulehti kertoi aiemmin, että pelastuslaitoksen mukaan vesivahingon syynä oli pakkanen. Matalan rakennuksen katolla sijainnut patteriverkosto oli jäätynyt, minkä jälkeen putket olivat hajonneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut