Hae Aamulehteen kesätoimittajaksi – tule tekemään ja oppimaan uutta

Aamulehden kesätoimittajahaku käynnistyy 6. tammikuuta. Etsimme runsasta joukkoa toimittajia, kuvaajia, taittavia toimittajia ja graafikoita. Aamulehden kesätoimittajana saa paljon vastuuta ja pääsee heti tekemään merkityksellisiä juttuja kasvavalle digitaaliselle yleisölle.

Tampereen kesä on täynnä tapahtumia. Viime kesänä Tammerfestistä raportoivat Ilari Leppäniemi, Pyry Dementjeff, Aliisa Salminen ja Eeva Valtokari.

26.12.2022 18:00 | Päivitetty 6.1. 10:39

Aamulehti

Aamulehden kesätoimittajahaku käynnistyy perjantaina 6.1.2023. Aamulehti palkkaa kesäksi monimediatoimittajia, kuvaajia, taittavia toimittajia ja graafikoita tekemään laadukasta journalismia. Haemme toimittajia uutis-, talous-, feature-, urheilu- ja design- tiimeihin sekä verkkodeskiin.

Hae kesätyöpaikkoja täältä. Kannattaa hakea heti, sillä aloitamme haastattelut välittömästi.

Hakijoilla toivotaan olevan jo jonkin verran journalistista työkokemusta. Toimitukseen haetaan taustaltaan erilaisia osaajia, joilla on palava halu tehdä journalismia. Aamulehden kesätoimittajilla on takanaan monenlaisia opintoja ja työtaustaa.

Aamulehti on samaan aikaan valtakunnallinen ja paikallinen, samoin parhaat juttumme: tavoitteemme on kirjoittaa ihmiseltä ihmiselle ilmiöistä, jotka ovat sekä läheisiä että valtakunnallisia ja globaaleja”, sanoo Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Toimituksen työnkuvat ovat hyvin monipuolisia. Tiukimmin ajan hermolla on deski, joka pitää saitin vireänä ja tekee nopeimmat uutiset verkkoon. Muissa tiimeissä pääsee kaivamaan uutisia, taustoittamaan ajankohtaisia puheenaiheita ja ilmiöitä, havainnollistamaan asioita datajournalismin keinoin, tekemään henkilöhaastatteluja, ilmiöjuttuja ja reportaaseja. Kuvat, videot ja grafiikat kertovat uutisia ja tarinoita tasavertaisesti tekstin kanssa.

Kesätoimittajan työssä auttavat hyvä yleissivistys ja rivakka uutisasenne. Toimitus sijaitsee Tampereen ytimessä Finlaysonin tehdasmiljöössä.

Tässä kesätoimittajien juttuja viime kesältä:

Lue lisää: Yrittäjä Matti Ylitalo sijoitti yli 200 000 euroa Pyynikin käsityöläispanimoon, mutta uskoo jo hävinneensä rahat – Näin yritys siirsi tuotannon Viroon ja ajautui vakavaan kriisiin

Lue lisää: It-miljonääri Timur Kärjen perhe rakennutti unelmiensa kodin Kangasalle – Tällainen on palkittu omakotitalo, jonka jokaisen lattialaatan pariskunta valitsi itse

Lue lisää: Tampereen sähkölaitoksen sähkösopimuksiin jopa 128 prosentin korotus – Näin toimitusjohtaja kommentoi

Lue lisää: Kokeilimme, miten Uber toimii Tampereella: Pihaan ilmestyi uudenkarhea BMW, jota kuljetti taksialan konkari – Tällainen kokemus oli

Lue lisää: Tamperelainen Isadora Oyarzun, 19, aikoo olla tänäkin juhannuksena selvin päin – Päätös ihmetyttää ja on katkonut jopa ihmissuhteita

Lue lisää: Kolmikko osti historiallisen huvilan täysin uniikilta paikalta Tampereen keskustasta ja remontoi sen – Nyt he paljastavat suunnitelmansa: ”Tarjoaa jotain, mitä ei vielä ole”

Lue lisää: Matkustimme Pate Mustajärven kyydissä Nokialta keikalle ja takaisin – Syntyi harvinainen juttu, jossa rauhallinen autokuski vaihtaa vaatteensa ja muuttuu kaikkien tuntemaksi rocktähdeksi

Aamulehti tekee runsaasti suoria lähetyksiä. Viime kevään jääkiekon MM-kisojen aikaan Aamulehden studio oli tuttu näky Tampereen Tuomiokirkonkadulla.

Toimittajat Elli Suutari (vas.), Pyry Dementjeff ja Emilia Pakkala testasivat Tampereen Keskustorin kesäkeitaan antimia kesällä 2021.

Korjaus 26.12.2022 kello 19.11: Korjattu juttuun oikea viikonpäivä. Haku käynnistyy 6. tammikuuta, joka on perjantai, ei torstai.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut