Tampereelle tilataan lisää raitiovaunuja – Kahdeksan vaunun yhteishinta yli 30 miljoonaa euroa

Tampereelle on tilattu kahdeksan uutta raitiovaunua. Vaunuista viisi on tilattu jo keväällä. Joulukuussa tilausta on täydennetty kolmella vaunulla. Tilauksen hinta on yli 30 miljoonaa euroa.

Tampereella on tällä hetkellä käytössä yhteensä 20 raitiovaunua, joista aina kerrallaan liikennöi 15 vaunua. Aamulehti kuvasi ratikkamatkustajia Tampereella elokuussa.

14.12.2022 12:18

Aamulehti

Tampereelle tilataan lisää raitiovaunuja. Tampereen raitiotie oy ja Škoda Transtech oy allekirjoittivat jo toukokuussa sopimuksen viiden lisävaunun toimittamisesta Tampereelle. Nyt sopimusta on täydennetty kolmen lisävaunun tilauksella.

Tampereen raitiotien mukaan lisätilaus tehdään, koska vaunujen riittävyys halutaan varmistaa raitiotien laajentuessa. Ratikan matkustajamäärien yhtiö kuvaa olevan jatkuvassa kasvussa.

Lue lisää: Tampereen joukkoliikenteessä tehtiin perjantaina uusi päivän matkaennätys – Edellinen kesti vain viikon

Kyseessä on Tampereen ratikan vaunusopimuksen option käyttäminen. Kaikkien kahdeksan vaunun ja niiden varaosien hinnan ilmoitetaan olevan yli 30 miljoonaa euroa.

Uudet vaunut toimitetaan Tampereelle heinäkuun 2024 ja huhtikuun 2025 väillä. Lisävaunut saavat edeltäjiensä tapaan nimet sen perusteella, minä päivänä ne nimipäiväkalenterin mukaan saapuvat. Tampereen raitiotien mukaan myös kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan vaunujen lopullisiin nimiin.

Lue lisää: Ratikan reitti näyttää jo lähes valmiilta Santalahteen asti – Vastaanotto­tarkastus torstaina, koeajoissa tiukka aikataulu

Škoda Transtech on myös Tampereen ratikkavaunujen kunnossapitäjä. Hervannan ratikkavarikolla vaunujen päivittäishuollossa ja korjaamolla työskentelee 17 ihmistä.

Mitä?

Tampereen raitiovaunut

Nykyisellään käytössä on 20 raitiovaunua. Niistä ajossa on kerrallaan 15 vaunua.

Vaunut on valmistettu Kajaanissa Škodan Otanmäen tehtaalla. Tyypiltään ne ovat For City Smart Artic -pikaraitiovaunuja.

Kun ratikkaliikenne Pyynikintori–Santalahti-välillä alkaa ensi elokuussa, Tampereella liikennöidään 16 vaunulla.

Alkuvuodesta 2025 Tampereella liikennöi jo 25 ratikkavaunua, kun raitiotien koko toinen osa, eli reitti Pyynikintorilta Lentävänniemeen, otetaan käyttöön.

Kevään 2025 aikana käyttöön otetaan vielä kolme vaunua lisää.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut