Tampereen joukkoliikenteessä tehtiin perjantaina uusi päivän matkaennätys – Edellinen kesti vain viikon

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat nousseet kymmenen prosenttia verrattuna aikaan ennen koronapandemiaa. Tänä vuonna joukkoliikenteessä arvioidaan tehtävän noin 43 miljoonaa matkaa.

Ratikalla tehdään 27 prosenttia tämän vuoden noin 43 miljoonasta matkasta joukkoliikenteessä Tampereella. Ennätyksiä rikottiin joulukuun toisen viikon perjantaina. Ihmisiä oli paljon liikkeellä myös lauantaina 10. joulukuuta Tampereen keskustassa.

11.12.2022 21:01

Aamulehti

Tampereella rikottiin perjantaina kaikkien aikojen ennätys joukkoliikenteen matkustajamäärissä. Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita riemuitsi Twitterissä, että matkoja tehtiin perjantaina 193 000 kappaletta. Ennätystä siivittivät talvinen keli, pikkujouluaika ja jääkiekon kotipeli.

Aiempi ennätys tehtiin 2. joulukuuta, tuolloin matkoja tehtiin 187 000 kappaletta, joten ennätyksiä on rikottu nyt tiheään.

”Olemme vuonna 2021 panostaneet joukkoliikenteeseen paljon. Ratikan lisäksi bussiliikenteen palvelutasoa parannettiin. Nyt kun koronapandemiasta on päästy, vanhat lukemat jäävät historiaan ja ennätyksiä syntyy”, Periviita sanoo.

Lue lisää: Viiden miljoonan matkan rajapyykki meni rikki – Näin Tampereen ratikan matkustajamäärä on noussut puolen vuoden aikana

Vuosi sitten vastaavana perjantaina tehtiin 45 000 matkaa vähemmän.

Aikaan ennen koronapandemiaa matkustajamäärät ovat nousseet noin kymmenen prosenttia. Tuolloin talviarkipäivän matkustajamäärä oli noin 160 000 matkaa.

Isoimmat matkustajamäärät osuvat helmikuun alkuun, jolloin talvi on ankarimmillaan. Polttoaineiden hinnan nousu voi olla myös yksi selittävä tekijä.

Periviita uskoo, että seuraava rajapyykki 200 000 päivittäistä matkaa voi mennä rikki piankin. ”Seuraava mahdollisuus on ensi viikon perjantaina, jolloin voidaan päästä lähelle.”

Periviita kertoo, että tänä vuonna joukkoliikenteessä tehdään noin 43 miljoonaa matkaa. Siitä ratikan osuus on noin 27 prosenttia.

Syksyllä uutisoitiin laajasti koulumatkakyytien ongelmista ja vuorojen peruutuksista.

Lue lisää: Yli 450 bussivuoroa jäi ajamatta viikon aikana – Toimitusjohtaja kertoo, miten Tampereen seudun bussiliikenne ajautui kaaokseen: ”Tämä on tuskallinen hetki”

Periviita sanoo, että ongelmat on nyt selätetty. Hän sanoo, että jonkin verran peruutuksia on aina. Sen lisäksi esimerkiksi iso flunssa-aalto voi aiheuttaa laajempia vuorojen peruutuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut