Pyynikin Brewing Companyn luville varmistus: tällaista uudet omistajat nyt suunnittelevat, tuhannet liittyneet uuteen klubiin

Vanhoille osakkaille tarjottuun maksuttomaan klubiin on liittynyt jo vajaat 5 000 asiakasta.

Pyynikin tunnettuja oluita oli pinoissa Haljalan panimolla Virossa elokuussa tänä vuonna. Aamulehti pääsi vierailemaan panimolla, jossa työt jatkuvat täydellä teholla.

9.12.2022 18:25

Tamperelaispanimo Pyynikin Brewing Company oy on saanut sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta tislaus- ja oluenvalmistusluvat Suomeen.

Tamperelainen yrittäjäryhmä hankki omistukseensa konkurssiin menneen Pyynikin käsityöläispanimo oy:n toiminnan.

Lue lisää: Tässä ovat Pyynikin käsityöläis­panimon uudet omistajat: mukana tunnettuja nimiä – pienimuotoinen tuotanto palaamassa Tampereelle

Yhtiö aikoo tislata Tampereen Tesomalla sijaitsevissa tuotantotiloissaan giniä ja vodkaa. Olutta yhtiö valmistaa Pyynikin Brewhouse -ravintolapanimossaan Tampereen vanhassa matkailutalossa hotelli Ilveksen naapurissa.

Panimoyhtiön valmistamat ginit ja vodkat tulevat myyntiin Alkon kautta.

Yhtiön valmistamilla oluttuotteilla on myyntiluvat keskusliikkeisiin, kauppoihin ja ravintoloihin, kuten konkurssiin menneen käsityöläispanimonkin aikana.

Yhtiön operatiivisen toiminnan vetämisestä tällä hetkellä vastaava Samu Saarikoski kertoo, että perjantaina avautui uusia toimintoja panimon Tesoman tuotantotiloihin. Saarikoski kuvattiin Tampereella toukokuussa 2021.

“Klubi kädenojennus vanhoille osakkaille”

Pyynikin Brewingin operatiivista toimintaa vetävän yrittäjä Samu Saarikosken mukaan yhtiö avasi perjantaina myös tuotteidensa myymälän ja klubin Tesoman tuotantotilojen yhteyteen. Valvira myönsi anniskelu- ja ulosmyyntiluvat myös tähän yksikköön enimmillään 5,5-prosenttisille tuotteille.

“Tarjosimme ainoastaan käsityöläispanimon vanhoille pienosakkaille kädenojennuksena mahdollisuutta liittyä maksuttomaan klubiin. Pienosakkaat menettivät konkurssissa sijoituksensa aiempaan yhtiöön. Tähän mennessä liittymistarjouksen on hyväksynyt vajaat 5 000 entistä osakasta, joten klubitoiminta tuntuu kiinnostavan. Klubilaiset saavat alennusta ostoilleen panimon myymälästä ja myös Brewhouse-ravintolasta.”

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimo meni konkurssiin, mutta miten kävi jo tilatuille juomille?

Samu Saarikosken mukaan jäsenet pääsevät klubilla maistelemaan myös vahvoja oluita sekä yhtiön valmistamia viinoja, mutta ulos myydään vain enimmillään 5,5-prosenttisia tuotteita.

Klubilla on anniskeluluvat enintään 150 hengen tilaisuuksille ja lisäksi 100-paikkainen elokuvateatteri sekä pystybaarinurkkaus. Suunnitteilla on olutmatkoja Haljalan panimoon sekä maisteluiltoja tai sahdin valmistuskursseja.

Saarikosken mukaan lisätiloja remontoidaan parhaillaan. Ulosmyynti ja kauppa ovat auki muutaman tunnin kolmena loppuviikon päivänä.

Pyynikin Brewing oy:n rekisteröinti on loppusuoralla, ja Saarikoski uskoo, että yhtiölle voidaan valita uusi hallitus alkuvuodesta 2023.

Yhtiön Viron Haljalan panimo on täydessä tuotannossa. Yhtiö työllistää oluenvalmistuksessa Virossa noin 20 henkilöä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut