Tampereen Sokoksen pitkästä ja hankalastakin remontista on valmiina puolet – tällaisia muutoksia on tulossa ja näin ne vaikuttavat kävijöihin

Tavaratalon neloskerroksen uusittu ravintola aukeaa lauantaina. Päätöstä siitä, onko Prisma auki ympäri vuorokauden, ei ole vielä tehty.

Pirkanmaan osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo, että Prisman remontista tulee pitkä ja haastava. Perjantaina Sokoksella esiteltiin medialle tavaratalon uusia kahviloita ja ravintoloita.

9.12.2022 18:25 | Päivitetty 9.12.2022 18:30

Aamulehti

Tampereen Sokoksen historiallisen suuri remontti on nyt puolessavälissä. Lauantaina tavaratalon neloskerrokseen aukeaa uusi kahvila-ravintola. Samassa kerroksessa sijaitsee myös posti ja S-Pankki.

Kaksikerroksisen Prisman rakentaminen Sokoksen pohjakerroksiin alkaa tammikuussa. Prisma sijoittuisi kerroksiin –1 ja –2. Alimpaan kerrokseen tulee käyttötavarapuoli. Ruokaosasto pysyy nykyisessä kerroksessa. Käyttötavarapuolelle tulee tarjolle Prismoista tuttuja tuotteita, mutta yhdellä rajauksella:

”Myytävät tavarat pystyy viemään kotiin kävellen, skuutilla tai ratikalla. Jääkaapit ja kanootit myydään isommissa Prismoissa”, Pirkanmaan osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mikko Korpela sanoo.

Ruokaosaston kassojen paikka muuttuu pääsiäisen jälkeen hieman, mutta niiden suunta säilyy samana. Alimpaan kerrokseen ei kassoja tule. Alko pysyy paikallaan.

Korpela sanoo, että ykköskerroksesta alakertaan rakennetaan uudet liuku- ja kävelyportaat nykyisen katutasossa sijaitsevan kioskin kohdalta. Kioski poistuu käytöstä, kun Prisma aloittaa toimintansa ensi syyskuussa. Ruokakauppa pysyy auki koko remontin ajan, mutta alimmassa kerroksessa osuuskaupalla ei ole myyntiä remontin aikana.

”Remontista tulee pitkä ja haastava. On eri asia rakentaa kaupunkikeskustassa kuin Hämeenkyrössä, jossa on peltoa ympärillä. Täällä kun puretaan, tavaran pitää lähteä heti pois. Ei ole tonttia, mille jättää lavoja seisomaan”, Pirkanmaan osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo.

Italialaistyylinen kahvila Bacaro Doppio on ollut hetken auki tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa. Kahvilan kylkeen, Hämeenkadun ja Kuninkaankadun kulmaan, tulee kesällä terassi.

Mikä?

Tampereen Sokos

Tampereen Sokos-tavaratalo avattiin vuonna 1974. Ensimmäinen Sokos oli avattu Helsinkiin jo vuonna 1952.

Tavaratalo sijaitsee Tampereen keskustassa Hämeenkadun ja Kuninkaankadun risteyksessä.

Liikepaikan asiakaskäynneistä lähes 70 prosenttia liittyy ruokaan.

Aukioloajat laajenemassa

Päätöstä siitä, onko Prisma auki ympäri vuorokauden, ei ole Korpelan mukaan vielä tehty. ”Aukioloajat pysyvät vähintään nykyisellään, mutta todennäköisesti ne laajenevat”, Korpela sanoo.

Prisman ruokapuolella aloittaa syksyllä myös pitsoistaan tunnettu Evin, kiinalaisravintola Golden Unicorn ja Fazerin myymäläleipomo.

Mikko Hautasaari kertoo olevansa tyytyväinen katutasossa avatun uuden kahvilan kävijämääriin ja Hämeenkadun elävyyteen, mutta sanoo samalla, että heikentynyt taloustilanne alkaa vaikuttaa todennäköisesti joulun jälkeen.

”Taivaalla näyttäisi olevan tummia pilviä. Mutta joku pärjää aina, oli aika mikä tahansa. Nyt meillä on eväät siihen.”

Myös tavaratalon kakkos- ja kolmoskerrokset on remontoitu. Ykkös- ja neloskerrosten remontit valmistuvat kevään aikana. Kukkakauppa siirtyy tammikuussa katutasoon tavaratalon ja Kauppahallin välitilaan, jossa sijaitsee nyt kirjaosasto, Korpela kertoo.

Käytettyjä vaatteita myyvä Rekki-verkkokauppa keskeytti myyntinsä Sokoksella syyskuussa. Rekin jatko on Korpelan mukaan edelleen auki. Lopettamispäätöstä ei ole vielä tehty, mutta Korpelan mukaan tavaratalo hakee tiloihinsa samankaltaista konseptia.

Lue lisää: Tampereen Sokoksen ruoka­kauppa alkaa pian muuttua Prismaksi – näin muutos myllertää tavaratalon tiloja

Neljännen kerroksen

Ylimmän kerroksen lauantaina avattava filippiiniläis-skandinaavinen ravintola on saanut kattavan kasvojenkohotuksen, ja samalla keittiön koko on kasvanut.

Pirkanmaan osuuskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari kertoo, että idea filippiiniläisravintolasta lähti osuuskaupalla työskentelevistä filippiiniläisistä työntekijöistä. Osuuskaupalla on useamman vuoden kokemus lähinnä Manilasta kotoisin olevista ravintolatyöntekijöistä, jotka ovat olleet mukana uuden ravintolan tarjonnan suunnittelussa. Uudistuneessa kahvila-ravintolassa on reilu 250 asiakaspaikkaa.

Sokoksen neloskerroksen uudessa kahvila-ravintolassa on reilut 250 asiakaspaikkaa.

Neloskerroksen ravintolan nurkassa sijaitseva leikkipaikka on myös uudistunut.

Filippiiniläinen ravintola Filppa tarjoaa aasialaista ja skandinaavista ruokaa. Malliannos on kuvattu perjantaina järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut