Uusi verkkoruokakauppa aloittaa Tampereella ensi vuonna – kohderyhmää ovat lapsiperheet

Norjalainen Oda aloittaa Tampereella ja Turussa vuoden 2023 alussa. Keräilykeskus Vantaalla palvelee myös muita kaupunkeja.

Odan jakelupiste sijaitsee Vantaalla, ja sieltä toimitetaan myös Tampereen tilaukset.

9.12.2022 8:00

Aamulehti

Verkkoruokakauppa Oda aloittaa ruuan kotiinkuljetukset Tampereella vuoden alussa. Tarkkaa päivää ei vielä kerrota.

Odan ydinkohderyhmää ovat lapsiperheet. ”Kun vanhemmat käyvät töissä ja lapset ovat päivähoidossa, ruuan kotiinkuljetus on yksi ratkaisu kiireeseen”, sanoo Odan kaupallinen johtaja Anne Terimo Aamulehdelle.

Suomi on norjalaisen Odan ensimmäinen maa Norjan ulkopuolella. Seuraavaksi toiminta avataan Saksassa. Se tapahtuu tammikuussa 2023.

“Olemme vasta muutaman kuukauden Suomessa toimittuamme saaneet jo noin neljänneksen ruoan kotiinkuljetuksen markkinasta Uudellamaalla”, sanoo Odan Suomen-toimitusjohtaja Tobias Niemi tiedotteessa. Hänen mukaansa yrityksen tavoitteena on alusta lähtien ollut laajentua pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Tampereen lisäksi Oda aloittaa alkuvuodesta Turussa.

Kaupallinen johtaja Terimo sanoo, että Tampereen seudun markkina ei poikkea pääkaupunkiseudusta.

Odalla on Vantaalla keräilykeskus, josta palvellaan myös Tamperetta ja Turkua. Keskuksesta pysytään palvelemaan noin 2 miljoonaa suomalaista. Muihin kaupunkeihin tulee terminaalit, joihin tavarat ajetaan rekoilla Vantaalta. Terminaaleissa ne puretaan Oda-autoihin. Fyysisiä kivijalkakauppoja ei ole.

”Rekrytoinnit ovat jo alkaneet”, sanoo Terimo.

Odasta kerrotaan, että sen valikoima luottaa tuttuihin suomalaisiin brändeihin höystettynä kansainvälisillä suosikeilla. Myytävästä ruoasta ja käyttötavarasta yli 80 prosenttia on kotimaisia eli niiden alkuperä- tai valmistusmaa on Suomi.

Oda on saanut 145 miljoonan euron rahoituksen kasvun tueksi Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Norjassa Odan toiminta oli viime vuonna voitollista ja liikevaihto siellä on kasvanut viime kuukausina noin 20 prosenttia.

Mikä?

Oda Finland oy

Liikevaihto vuonna 2021 oli 62 000 euroa.

Liiketoiminnan tappio vuonna 2021 oli -4,1 miljoonaa euroa.

Yhtiön omavaraisuusaste 2021 oli 86 prosenttia.

Yritys työllisti 30 henkilöä vuonna 2021.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut