Peräti 300 halusi pyöräilyagentiksi Tampereella – joukkoa kasvatettiin, mutta silti puolet jäi rannalle

Tampereen kaupungin pyöräilyagenttihaku keräsi suuren suosion. Mukaan ilmoittautui 300 vapaaehtoista, kun sataa haettiin.

Tampereen kaupungin kunnossapitovastuulle kuuluvia pyöräteitä hoitaa Tampereen Infra urakoitsijoineen. Aamulehti kuvasi Infran työnjohtaja Valtteri Revon viime talvena, kun hän oli kartoittamassa väylien kuntoa.

9.12.2022 6:00

Aamulehti

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra etsivät loppusyksystä vapaaehtoisia pyöräilyagentteja, jotka antavat talven ajan palautetta pyöräväylien talvihoidosta. Marraskuun lopussa päättynyt haku sai odotettua suuremman suosion. Mukaan ilmoittautui peräti 300 agentiksi haluavaa, kun alun perin tavoitteena oli sadan pyöräilevän agentin joukko.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Infra laajensivat pyöräilyagenttien määrää 150:een. Silti moni asiasta innostunut raportoija ei tässä vaiheessa mahtunut mukaan. Pyöräteiden talvihoidosta selvästi halutaan antaa palautetta, ja sen kehittäminen kiinnostaa.

Valintakriteerit

Valinta tehtiin ilmoittautumisjärjestyksen mukaan, kuten jo haun yhteydessä kerrottiin. Lisäksi valintakriteerinä oli se, että pyörällä liikkuminen on melko säännöllistä myös läpi talven. Näin palautetta saadaan erilaisista olosuhteista.

Tavoitteena on nopeuttaa ja parantaa väylien kunnossapitoa. Talvikauden aikana pyöräilyagentit tarkkailevat neljää eri pyöräilyreittiä, jotka kulkevat Tampereen keskustaan Holvastista, Tesomalta, Pirkkalasta ja Hervannasta.

Agentit antavat nimetöntä palautetta kerran viikossa sähköisen lomakkeen kautta. Tarkkailtavia asioita ovat esimerkiksi pyöräväylien lumitilanne ja liukkaus. Tavoitteena on saada välitöntä palautetta onnistumisista ja parannusta vaativista asioista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut