Tamperelaisen uimarannan suosittu konttikahvila saa jatkaa: kaupunki teki yrittäjän kanssa pitkän vuokra­sopimuksen

Purku-uhan alla olleessa merikontissa toimiva Pyynikin Hiekkarannat -kahvila saa jatkaa. Vuokrasopimus Tampereen kaupungin kanssa on allekirjoitettu joulukuun alussa.

Merikonttiin rakennettu kahvila Pyynikin uimarannalla saa jatkaa. Kahvila on kuvattu kesällä 2019.

8.12.2022 13:41

Aamulehti

Tampereella Pyynikin uimarannalla vuosia kontissa toiminut Pyynikin Hiekkarannat -kahvila saa jatkaa.

Tampereen kaupunki on tehnyt yrittäjän kanssa viiden vuoden vuokrasopimuksen. Sopimus allekirjoitettiin 2. joulukuuta. Vuokrasopimus on voimassa elokuun loppuun 2028. Nykyinen vuokrasopimus päättyy syksyllä 2023.

Kahvila oli aiemmin vaarassa, koska rannalla olevat kontit halutaan purkaa ja niiden tilalle rakentaa kiinteä huoltorakennus. Konteissa on kahvilan lisäksi erilaisia varastoja. Kahvilan puolesta kerättiin adressi, joka luovutettiin elokuun lopussa Tampereen kaupungille.

Apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) sanoo, että kahvilan kontti kestää katseen ja sen sijainti on hyvä uimarannan käyttäjille. Tampereen kaupungin linjauksena on ollut, että konteista pyritään pääsemään eroon sekä uimarannoilla että yleisillä paikoilla.

Rannan varastokontit eivät ole niin hyvässä kuosissa. Salmi sanoo myös, että huoltorakennukseen saadaan lisäksi asianmukaiset pukuhuone- ja wc-tilat.

Pyhäjärven rannassa olevalle uimarannalle on tulossa pyörätuolilla liikkuville tarkoitettu uimalaituri, uimakopit ja pysäköintipaikat. Rakentaminen alkoi syyskuussa. Kyseessä on Tampereen kaupungin ensimmäinen esteetön uimaranta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut