Tampereen joulutorin kaikki mökit ovat nyt auki – Katso iloiset kuvat viikonlopulta

Joulutorilla riitti viikonloppuna kävijöitä vilinäksi asti. Osa oli saapunut ostoksille, osa muuten vain tunnelmaa aistimaan.

Vilma Hilska ja Juuso Lahti nauttivat riisipuurot joulutorin Glögiravintolassa ennen kuin lähtivät kiertelemään kujilla. Joulutorilla heillä on tapana käydä aina jouluisin. He ovat alkujaan tamperelaisia, mutta asuvat nyt toisaalla ja aikovat samalla reissulla käydä ”moikkaamassa” tuttuja.

4.12.2022 20:19 | Päivitetty 4.12.2022 20:26

Aamulehti

Muuta ei puutu kuin hiljaa maahan leijailevat lumihiutaleet niin joulun tunnelma on Tampereen keskustassa täydellinen. Viikonloppuna avattiin loputkin Tampereen perinteeksi muodostuneen joulutorin mökeistä.

Tuikkivien valojen, havuköynnösten ja tuoksujen luoma satumaa houkutteli sekä lauantaina että sunnuntaina kujat täyteen väkeä. Todellisia joulutorin ystäviä oli saapunut Keski-Suomea ja Savoa myöten.

Raisa Särkkä Jyväskylästä ja Eeva Ojala Pieksämäeltä olivat lähteneet Tampereelle ”tyttöjen reissulle” varta vasten joulutoria katsastamaan.

”Olemme tykänneet tästä todella paljon. Olemme syöneet hyvin. Munkit ovat minulle iso juttu, ja mantelit ihan parhaita”, Särkkä kertoi sunnuntaina.

He olivat vierailleet joulutorilla jo aiemmin, mutta näin hienolle torille piti päästää uudestaan.

Raisa Särkkä (vas.) ja Eeva Ojala olivat sekä nauttineet joulutorin antimia että tehneet ostoksia. Ojala oli löytänyt puisen kauhan, jonka hän osti omaan käyttöön.

Yrittäjille ihmisvilinä lupaa hyvää. Pesosen mehiläistarhan mökillä toivotaan vilkasta sesonkia koronavuosien jälkeen. Alku näyttää lupaavalta.

”Tämäkin päivä lähtenyt käyntiin todella reippaasti”, sanoi Kipa Lampinen, joka oli tiskin takana auttelemassa yrittäjäsiskoaan sunnuntaina.

Muutama kävijä kertoi Aamulehdelle lähteneensä pelkästään ihastelemaan joulutunnelmaa, mutta monella oli suunnitelmissa myös ostosten teko. Vuoreksessa asuvalle Katja Maliselle Tampereen joulutorista on tullut jokavuotinen vierailupaikka.

”Joulun mittaan tulee käytyä useammankin kerran. Aina jotain tarttuu mukaan.”

Minna Pesosella (oik.) ja hänen miehellään on Sastamalassa mehiläistarha, jonka tuotteita on myynnissä joulutorilla. Sisko Kipa Lampinen kertoo, että asiakkaiden kestosuosikkeihin kuuluu mehiläisvahahuulirasva. Piparkakun makuinen hunaja on joulun sesonkihitti, samoin hunajaan tehty konjakkinen sinappi.

Joulutorille tunnelmaa loi sunnuntainakin pikkupakkanen. Lämpötilan ennustetaan pysyvän pääosin nollan alapuolella seuraavat pari viikkoa.

Soile Piesanen (vas.) Mikkelistä oli Saarijärvellä asuvan äitinsä Raija Ristiahon (kesk.) kanssa tullut Tampereelle viikonlopun viettoon. He tapasivat tuttavansa, ylöjärveläisen Pia Hassellin torilla. Piesanen ylistää Tampereen joulutoria. ”Jollain joulutorilla pitää käydä joka vuosi. Tämä on ihana ja täällä on kaikkea kivaa.”

Ieva-koira oli kovin kiinnostunut Sassi Heiskasen hunajaostoksesta. Herkku on menossa joulupukin konttiin.

Katja Malinen otti Elle-tyttärestään kuvan joulutorin kuusiportin luona. Portti oli sunnuntaina erittäin suositut paikka monelle valokuvien ottamiseen.

Syväniemen perhe eli Hanna, Antti ja Oula-poika tulivat joulutorille Kangasalta. He olivat ensisijaisesti ihastelemassa joulun tunnelmaa, mutta eivät ostoksetkaan olleet poissuljettuja.

Vuokko Carlsson ja Jukka Carlsson eivät aikoneet ostaa kotiin lisää tavaraa. Jukka Carlsson muisteli lapsuuttaan 1940-luvulla, jolloin joulutorin kaltaisesta ihmemaasta ei edes haaveiltu. ”Riisipuuroa kyllä saatiin.”

Joulutorilla kävijöille löytyy monenlaista katsottavaa ja ihmeteltävää.

Joulutori on avoinna kello 11–19, Glögiravintola kello 11–20 ja Munkkikahvila kello 11–19.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut