Tampereen seudun kaukolämmön jakelussa ollut laaja häiriö korjattu – ”Hirveän harvoin näitä sattuu”

Häiriö vaikutti erityisesti lämpimän veden jakeluun. Sähkölaitos käynnisti illan aikana korvaavaa kaukolämmön tuotantoa.

Kaukolämmön jakelussa on tällä hetkellä ongelmia Tampereen seudulla.

29.11.2022 20:23 | Päivitetty 29.11.2022 21:47

Aamulehti

Kaukolämmön jakelussa oli tiistai-iltana laajoja ongelmia Tampereen seudulla. Ongelmia oli Lielahdesta itään ja keskustasta Pirkkalaan ulottuvilla alueilla. Vika koski noin 2000 kiinteistöä.

Häiriö johtui Naistenlahti 1 -voimalaitoksen teknisestä viasta. Voimalaitoksen tuotanto pysähtyi tiistai-iltana kello 19 jälkeen ja tuotanto palautui normaaliksi noin kello 21.

Sähkölaitos käynnisti illan aikana korvaavaa kaukolämmön tuotantoa, kuten öljy- ja kaasulämpökeskuksia, alueen lämpölaitoksilla.

Tampereen sähkölaitoksen verkkopäällikkö Marko Pajunen kertoi Aamulehdelle, että tekninen vika oli pieni. Vian aiheuttaja ei ole vielä tietoa.

Häiriö vaikutti erityisesti lämpimän veden jakeluun. ”Nyt on onneksi lauha keli, joten asunnot eivät jäähdy nopeasti. Lämmityksessä ei tule tiputuksia tässä ajassa vielä.”

Laajat jakeluongelmat kaukolämmössä ovat Pajusen mukaan harvinaisia. ”Hirveän harvoin näitä sattuu. Laajoja häiriöitä, jotka vaikuttaisivat asiakkaaseen, ei ole ollut pariin vuoteen.”

Vialla ei ollut yhteyttä Naistenlahti 3 -rakennusurakkaan, joka on käynnissä samalla tontilla.

Päivitys 29.11.2022 kello 21.47: Lisätty tieto häiriön päättymisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut