Osa Tampereen busseista on niin täynnä, että ihmisiä jää pysäkeille – Kaupunki ei aio lisätä vuoroja

Aamulehti seurasi keskiviikkoaamuna, kuinka osa linjan 9 bussimatkustajista joutui jäämään pysäkille, koska autoon ei mahtunut enää yhtään ihmistä lisää.

23.11. 16:40

Aamulehti

Lielahtikeskukselta keskiviikkona aamulla kello 08.22 lähteneen bussin numero 9 kuljettaja kehotti osaa matkustajista odottamaan pian saapuvaa toista autoa. Ainakin kaksi kyytiin ahtautunutta henkilöä ilmoitti ääneen, että on menossa kiireellä töihin, eikä voi siksi jäädä odottamaan.

Aamulehden tietojen mukaan vastaavia tilanteita on ollut samoilla linjoilla ennenkin. Välillä aikataulun mukaisia vuoroja on jäänyt kokonaan ajamatta. Linjat 9 ja 19 kulkevat samaa reittiä Lentävänniemestä Kaukajärvelle asti.

Aiheesta tullut jo valituksia

Tampereen kaupungilta kerrotaan, että asiasta on jo tullut yhteydenottoja.

”Viime viikkoina on alkanut tulla palautetta, että bussit 9 ja 19 ovat liian täynnä ja kaikki halukkaat eivät mahdu kyytiin. Vastaavia ongelmia on ollut myös Härmälään vievällä linjalla 8”, sanoo Tampereen kaupungin joukkoliikennelogistikko Satu Marjeta.

”Vielä lokakuussa meni hyvin, mutta nyt on alkanut kuulua, että ihmisiä on jäänyt pysäkille”, hän kertoo.

Marjetan mukaan ruuhka-aikoina, eli arkisin kello 7–10 sekä kello 14–19 linjoilla 9 ja 19 kulkee yhteensä kahdeksan vuoroa tunnissa.

Vaikka valituksia on tullut, ei vuoroja olla Marjetan mukaan lisäämässä.

”Vuorojen lisääminen ei välttämättä auttaisi mitään. Suurin ongelma on usein se, että autot täyttyvät epätasaisesti. Ruuhka-aikana busseja tulee Lentävänniemestä keskustaan 7,5 minuutin välein. Jos yksi bussi on vaikka neljä minuuttia myöhässä, käy helposti niin, että ensimmäinen auto täyttyy liian täyteen, eivätkä kaikki mahdu kyytiin. Kun seuraava bussi tulee jo parin minuutin päästä, se onkin sitten puolityhjillään”, hän kertoo.

Aamulehti kertoi viime kesänä, että joitakin Tampereen bussivuoroja on jouduttu perumaan kuljettajapulan vuoksi. Marjetan mukaan kuljettajaongelmat on nyt saatu ratkaistua, eikä asia aiheuta enää ongelmia.

Lue lisää: Koululaiset jäivät pysäkille Nokialla: ”Ei liity kuljettaja­pulaan” – Nysselle tullut jo 50 korvaus­hakemusta peruuntuneista vuoroista

Lue lisää: Bussivuoroja jäi taas ajamatta – Kangasalan vuorot peruttiin maanantain ja tiistain välisenä yönä kokonaan

Lue lisää: Joukkoliikenteen kuljettajapula jatkuu Tampereen seudulla, näille vuoroille luvassa peruutuksia – myös puhelinpalvelu ruuhkautunut

Oikaisu 23.11.2022 kello 20.01: Tekstistä poistettu väite, että linja 9 kulkisi Hervantaan. Tosiasiassa linjan päätepysäkki on Annalassa. Tarkennettu, että linjat 9 ja 19 kulkevat samaa reittiä Lentävänniemestä Kaukajärvelle asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut