Peltolammin hyvinvointikeskus etenee, mutta kaupungin yli 35 miljoonan euron osuutta pitää kohtuullistaa – tätä alueelle suunnitellaan

Koulusta, päiväkodista, nuorisotiloista ja kirjastosta koostuva uudisrakennus on suunniteltu toteutettavaksi kaupungin omana investointina.

21.11. 21:46

Aamulehti

Tampereen Peltolammin hyvinvointikeskuksen rakentaminen etenee jatkosuunnitteluun. Kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen tarveselvityksen kokouksessaan 21. marraskuuta. Uudisrakennusta suunnitellaan Lakalaivan kaupunginosaan, Automiehenkadun, Autovarikonkadun ja Lempääläntien rajaamalle alueelle.

Kokonaisuudessa on kaksi osaa. Kaupungin toimintoihin kuuluvat koulu, päiväkoti, nuorisotilat ja kirjasto. Lisäksi tulee erillinen liikerakennus, johon sijoittuvat koulun liikuntatilat sekä kirjastoauton tilat yhdessä hyvinvointialueen tilojen kanssa. Sekä tilat että piha-alueet suunnitellaan yhteiskäyttöisiksi. Lisäksi tiloja voi vuokrata iltakäyttöön, esimerkiksi lasten harrastustoimintaan. Myös piha-alueet halutaan suunnitella siten, että päivisin niitä käyttävät koulu ja päiväkoti, mutta iltaisin ne ovat kaikkien käytössä.

Koulusta, päiväkodista, nuorisotiloista ja kirjastosta koostuva uudisrakennus on suunniteltu toteutettavaksi kaupungin omana investointina. Liikerakennus taas toteutuu yksityisenä investointina, ja kaupunki vuokraa palvelukäyttöön tarvitsemansa tilat rakennuksen omistajalta. Mitoituksissa on huomioitu asukasmäärän kasvusta johtuva palvelutarpeen kasvu.

Valmista 2027

Rakennustyöt on suunniteltu toteutettavaksi vuosien 2025–2027 aikana, jolloin käyttöönotto olisi elokuussa 2027. Rakennusinvestoinnin tämänhetkinen kustannusarvio kaupungin toteuttaman kokonaisuuden osalta on runsaat 35 miljoonaa euroa.

Päätökseen liittyy kaupunginhallituksen ponsi, jossa vaaditaan vakavaa huomiota kustannustason saamiseksi huomattavasti nykyistä alemmalle tasolle. Kustannuksia pyritään karsimaan jatkosuunnittelussa.

Myös liikerakennuksen puolelta vuokrattavien tilojen vuokra-arvio tarkentuu hankesuunnittelun valmistuttua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut