Uutta tietoa: Nuorten vakavat rikokset työllistivät poliisia perjantaina Tampereella – Ryöstössä oli esillä teräase

Molemmat rikokset tapahtuivat keskustan alueella. Nuorimpia epäillyistä on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

19.11. 13:14 | Päivitetty 20.11. 14:44

Aamulehti

Tampereen poliisi otti keskustassa perjantaina kiinni yhteensä kahdeksan nuorta kahdesta vakavasta rikoksesta epäiltynä. Epäillyt ovat iältään 15 – 18-vuotiaita.

Rikoskomisario Tommi Juvonen kertoi sunnuntaina, että rikoksista epäillyistä nuorimpia epäiltyjä oli kuulustelun jälkeen vapautettu, mutta muutamia on edelleen kiinni otettuna. Myös tapahtumien kulku ja rikosnimikkeet ovat selkeytyneet. Ryöstöä tutkitaan nyt törkeänä ryöstönä. ”On tullut ilmi, että on käytetty tai ainakin ollut esillä teräase.”

Huumausainerikosta tutkittiin alun perinkin törkeänä huumausainerikoksena.

Poliisi otti kahdeksan nuorta kiinni lauantaina. Tuolloin Juvonen kertoi, että ensimmäinen kiinniotto tapahtui Tampereen keskustan alueella iltapäivällä, kun taksivalvontaa tekemässä ollut partio oli kiinnittänyt huomiota parkkipaikalla huumekaupalta vaikuttaneeseen tapahtumaan.

Poliisi löysi autosta neljä nuorta ja runsaan määrän huumausainetta myyntipakkauksissa. ”Aine oli kannabista. Määrää voi päätellä siitä, että nimike on törkeä huumausainerikos, ei kiloja kuitenkaan”, Juvonen luonnehtii.

Poliisi otti paikalla olleet nuoret kiinni ja kuulusteluissa selviää, kuinka moni kiinniotetuista oli ostamassa ja kuinka moni myymässä.

Alkuillasta keskustan alueella poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän ryöstöstä. Nuori aikuinen oli joutunut väkivaltaisen ryöstön kohteeksi ja tekijät olivat häipyneet. Juvonen kertoo, että poliisipartio tavoitti suhteellisen nopeasti neljä tuntomerkkeihin sopivaa nuorta. Heidät otettiin kiinni kuulusteluja varten. Myös tässä tapauksessa tekijät ovat 15 – 18-vuotiaita.

Vielä lauantaina Juvonen kertoi, että ryöstössä käytettiin väkivaltaa mutta ei kättä pidempää. Ryöstön kohteeksi joutunut henkilö ei saanut vakavia vammoja.

Juvonen on huolissaan nuorten tekemistä rikoksista ja painottaa, että nuorten kannattaisi ajatella rikosten seuraamuksia. ”Näissäkin nimekkeet ovat vakavia toinen on ryöstö ja toinen törkeä huumausainerikos. Kaikki ovat rikoksia, joista voi seurata vankeutta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut