Poliisi teki valvontaiskuja Tampereen takseihin – Kaksi kuskia ajoi luvatta, virhemaksuja jaettiin kymmeniä

Sisä-Suomen poliisi tarkasti perjantaina 132 taksia yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Joka neljäs ei täyttänyt vaatimuksia.

19.11. 10:48

Aamulehti

Perjantaina 18.11. Tampereella ja Jyväskylässä toteutetuissa valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 132 taksia, joista 39:ssä oli huomautettavaa. Tampereella tarkastettiin näistä 84 taksia, joista 22:ssa havaittiin puutteita, joista kirjoitettiin liikennevirhemaksu.

Ajoneuvot olivat poikkeuksetta uudehkoja ja hyväkuntoisia. Virhemaksut annettiin kuljettajan tai taksiyrittäjän asiakirjapuutteista ja lupa-asioiden lainvastaisesta hoitamisesta. Valvonnassa tavattiin yksi kokonaan luvaton taksi ja yksi ajoluvaton taksinkuljettaja. Päihtymysepäilyjä ei tavattu.

Poliisi kirjoitti valvonnan aikana 31 liikennevirhemaksua pääasiassa siitä, että luvanhaltijan nimi tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä.

"Lukuisista valvonnassa tarkastetuista takseista puuttuivat joko luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot tai kuljettajan nimitiedot tai kummatkin. Myös taksin hintojen esittämisessä havaittiin kehittämisen tarvetta, sanoo Liikenne- ja viestintäviraston asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen tiedotteessa.

Puutteet eivät poliisin mukaan vaaranna liikenneturvallisuutta, mutta vaikuttavat matkustajan ja kuluttajan oikeuksien toteutumiseen.

Valvontaiskut tekivät yhteistyössä Sisä-Suomen poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, verohallinto ja Länsi-Suomen aluehallintovirasto.

Laki

Valvonnassa havaitut rikkeet ja puutteet

Kuljettajan nimi ei ollut matkustajan nähtävillä 17

Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä 10

Hintatietojen esittämisessä oli puutteita 7

Taksiliikennöintiin oikeuttavaa asiakirjaa ei ollut esittää 13

Ajoneuvossa ei ollut määräysten mukaista taksivalaisinta 3

Luvaton taksiliikenteen harjoittaminen 1

Toimi taksinkuljettajana ilman taksinkuljettajan voimassaolevaa ajolupaa 2

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut