Poliisi tutkii, liittyykö Hipposkylässä aution kerrostalon tuhonnut palo aiempiin tuhopolttoihin – kuvat ja videot näyttävät palon rajuuden

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi, sillä rakennus syttyi voimakkaasti palamaan monesta kohdasta samanaikaisesti. Poliisi tutkii syttymissyytä.

19.11. 2:49 | Päivitetty 19.11. 14:46

Aamulehti

Tampereen Hipposkylässä sijaitsevassa tyhjillään olleessa pienkerrostalossa syttyi raju tulipalo lauantain vastaisena yönä.

Puolelta päivin pelastusyksiköitä ei enää ollut paikalla. Talon rauniot savusivat ja paikalla oli voimakas savun haju.

Poliisi alkaa selvittää palon syttymissyytä, kertoi rikoskomisario Tommi Juvonen yhdeksän aikaan. ”Tekoa tutkitaan tuhotyönä ja kuka mahtaa olla sytyttäjä, koska sellaisia viitteitä siinä nyt on, että se on tahallaan sytytetty”, rikoskomisario Tommi Juvonen kertoo.

Tutkinta on hyvin alkutekijöissään, ja Juvonen sanoo, että vielä ei tiedetä, liittyykö Hipposkylän palo muihin paloihin. ”Pitää tutkia, onko tässä samoja elementtejä.”

Pirkanmaata on viime aikoina piinannut tuhopolttojen sarja. Pirkanmaalla on ollut tänä vuonna jo yli 30 tahallista rakennuspaloa tai yritystä sytyttää rakennus palamaan.

Juvonen sanoo, että he ovat nyt yhteydessä pelastuslaitokseen ja arvioivat sen mukaan, milloin palopaikalle päästään tekemään palon syyn tutkintaa.

Lue lisää: Pirkanmaata piinaava 14 tuhopolton sarja yhä täysi mysteeri: katso kaikki palopaikat – Tässä ovat viime vuosien traagisimmat tapaukset

Lauantaina puolen päivän aikaan savu haisi voimakkaasti ja rauniot savusivat yhä.

Päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta sanoi aamuyöllä, että teko vaikuttaa tahalliselta. ”Epäilys on, että palo on sytytetty tahallaan, kun rakennus on syttynyt noin rajusti palamaan monesta kohdasta samanaikaisesti.”

Paloa sammutettiin aamuun asti.

Pietiläinen kertoi aamulla seitsemän aikaan, että palo on saatu sammutettua lähes kokonaan. Jäljellä on raivaustyötä ja hiillospesäkkeiden etsimistä raunioista. ”Kivijalka on jäljellä”, Pietiläinen kuvaa tuhojen täydellisyyttä.

Aamulla tilanne oli rauhallinen, ja pelastuslaitos on voinut vähentää yksiköitä kahdeksaan, kun enimmillään paikalla oli 13 yksikköä.

Palo saatiin hallintaan aamuun mennessä. Raivaustyöt jatkuvat puolille päivin.

Raivaustyöt ja jälkisammutus jatkuvat puolille päivin.

Pietiläinen kertoi aiemmin aamuyöllä, että pelastuslaitoksen ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle tulipalo oli jo niin voimakas, ettei sitä voinut enää sammuttaa rakennuksen sisältä. Kaksi rappukäytävää oli ilmiliekeissä.

”Taktiikkamme oli, ettemme edes yrittäneet sammuttaa paloa sisältäpäin, koska palo oli niin raju. Olemme suihkuttaneet vettä ulkoapäin jokaisella sivustalla, jotta palo ei pääse leviämään läheisiin rakennuksiin.”

Aamulla seitsemältä Pietiläinen kertoo, että palon leviäminen onnistuttiin ehkäisemään hyvin.

Katso tästä, miltä palopaikalla näytti puoli kolmelta yöllä:

Sammutustöihin osallistui Pirkanmaan pelastuslaitokselta 13 yksikköä. Pietiläinen kertoi kello neljän jälkeen aamuyöllä, että paikalle odotetaan raivauskalustoa, jotta jälkiraivaus voidaan aloittaa, kun palo on monen tunnin palamisen jälkeen saatu himmenemään.

Rakennus tuhoutui tulipalossa täysin. Aamuyöllä Pietiläinen arvioi, että sammutustyöt jatkuvat kohteessa aamuun saakka.

Palosta levisi savua lounaan ja etelän suuntaan, eli lähialueille kuten Kalevaan, Järvensivuun ja Viinikkaan.

Aamulehden lukijan ottama dronekuva näyttää palosta nousseen korkean savupatsaan.

Epäillään tahallaan sytytetyksi

Viimeksi Hipposkylässä syttyi tulipalo syyskuussa. Tällöin voimakas palo tuhosi tyhjillään olevan kerrostalon toisen kerroksen huoneiston ja levisi seinä- ja kattorakenteisiin.

Lue lisää: Voimakas tulipalo tuhosi kerrostalon huoneiston Tampereen Hippoksenkadulla – syttymissyy poliisin tutkinnassa

Pelastuslaitos sai hälytyksen Hippoksenkadulle kello 1.39 lauantain vastaisena yönä. Kello kahden jälkeen palo roihusi jo täydellä liekillä. Tulipalopaikalle oli kerääntynyt jonkin verran yleisöä.

Hipposkylän alue sijaitsee Kissanmaalla noin kolme kilometriä Tampereen keskustasta. Hipposkylässä on ollut 14 kaksikerroksista kerrostalorakennusta, jotka rakennettiin sosiaalisen asumisen tarpeisiin 1940-luvulla sodan jälkeen.

Neljä vanhaa rakennusta on purettu, ja niiden tilalle on tulossa uudisrakennuksia. Osa taloista on suojeltuja, ja ne on määrä kunnostaa.

Hipposkylässä on palanut aiemminkin. Vuoden 2019 helmikuussa yksi ihminen kuoli, kun Hippoksenkadulla sijaitsevan puukerrostalon asunnossa syttyi tulipalo.

Palavan rakennuksen lähistöllä sijaitsee useita muita tyhjillään olevia pienkerrostaloja.

Päivitys kello 7.22: Täsmennetty aamun tilanne ja korjattu jutun aikamuotoja imperfektiin.

Päivitys kello 9.23: Lisätty rikoskomisario Tommi Juvosen kommentit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut