Tampereen Tallipiha pukeutui jälleen jouluun, avajaiset keräsivät väkeä jonoksi asti – Katso tunnelmalliset kuvat

Joulu on taas askelen lähempänä, kun Tampereen Tallipihalla vietettiin joulunavausta. Kävimme kysymässä, miten hintojen nousu näkyy ihmisten joulusuunnitelmissa.

Lisette Tepaskind oli myymässä Tallipihalla lasten tekstiilejä. Tytär Isabella Kyllästinen toimi apulaisena, mutta oli ehtinyt välissä käydä joulupukin tentattavana. ”Se kysyi, että kuinka vanha olet ja mitä koulua käyt ja mitä toivot ja oletko jo kirjoittanut.”

19.11. 17:09

Aamulehti

Pikkupakkanen toi lauantaina mukavan talvista tunnelmaa joulunavauksen viettoon Tampereen Tallipihalle.

Päivää lienee odotettu monessa kodissa innolla, sillä jouluista tunnelmaa hakevat täyttivät kujat ja putiikit jo pian porttien avaamisen jälkeen. Suklaapuodin ovelle syntyi jopa jonoa.

Perinteiset vetonaulat joulupukki ja poniratsastus vetivät puoleensa perheen pienimpiä. Ylöjärveläinen Linda Tammilehto pääsi joulupukin juttusille ja Kanslari-hevosen selkään ensimmäisten joukossa.

”Linda rakastaa ratsastusta”, tiivisti isoäiti Maria Hakasalo.

Suvi Thornley vei Linda Tammilehdon ratsastuskierrokselle 25-vuotiaalla islanninhevosella Kanslarilla.

Moni isompi kävijä suuntasi Tallipihalla ostoksille. Kuopiosta Tampereelle saapuneen Jaana Ruuskasen kassit pullistelivat ostoksista jo ensimmäisen aukiolotunnin jälkeen.

”Täällä on vaikka mitä: suklaaherkkuja erilaisia ja joululahjoja. Tämän uuden hatunkin ostin täältä”, Ruuskanen esitteli löydöksiään.

Kinkku ei kutistu

Hintojen nousu näkyy väistämättä myös Tallipihan joulupuodeissa. Yrittäjä Noora Viitaniemi pitää seitsemättä kertaa Hohde-joulukauppaa Tallipihalla.

”Olen nähnyt hintojen nousun läheltä, ja se on aika hurjaakin. En kuitenkaan usko, että joulusta ensimmäisenä tingitään, vaan ihmiset haluavat jouluna ilahduttaa toisia lahjoin ja ostaa itselle jotain nättiä.”

Mikä?

Tallipihan joulu

Tallipihan joulu on avoinna joka päivä 23. joulukuuta asti.

Puodit ja Hohde-joulukauppa ovat avoinna kello 10–19.

Kahvila on avoinna kello 10–20 ja kahvilaterassin kioski viikonloppuisin klo 11–18.

Joulutorit ovat avoinna viikonloppuisin sekä 6.12. itsenäisyyspäivänä kello 11–18.

Pieni kyselykierros Tallipihalla vahvistaa, että näin todellakin on. Joulua vietetään niin kuin aiempinakin vuosina tai ehkä hieman vaatimattomammin. Hintojen nousu ei joulun viettoa pilaa.

Tallipihalla lauantaina vierailleet Heikki Jämsén ja Päivi Jämsén kertovat, että eivät tapaa muutenkaan kuluttaa suuria summia jouluostoksiin. Samaa sanoo moni muu.

”Ei hintojen nousu jouluostoksiin vaikuta, mutta muuten kyllä. Meillä on sähkölämmitys ja aika viileissä oloissa on oltu”, Heikki Jämsén kertoi.

Ylöjärveläinen Seija Lindberg tietää, ettei lahjan tarvitse aina olla iso. Hänellä on viisi lastenlasta, eikä kukaan ole jäämässä paitsi. ”Lapsille täytyy aina pyrkiä jotakin joululahjaa hommaamaan, eivätkä aikuisetkaan toivottavasti ihan ilman jää. Kinkku ei kutistu, sillä olemme kinkkuihmisiä.”

Jämsénin pariskunta Päivi ja Heikki ovat Keravalta. He kävivät Tallipihalla ensimmäisen kerran viime vuonna ja ihastuivat. ”On jäänyt hyvä kuva Tampereesta. Aina kun pohtii mihin lähteä, pitää lähteä Tampereelle”, Heikki Jämsén sanoo.

Seija Lindbergin mukaan inflaatio ei hänen jouluaan pilaa, mutta joulua saatetaan tänä vuonna viettää perhepiirissä hieman aiempaa pienemmin.

Kuusi loi tunnelmaa Tallipihan joulunavaukseen valoin ja koristein.

Sirpa Tuomela oli lähtenyt Seinäjoelta ”tyttöjen kanssa Tampereelle reissuun.” Hän kävi ostoksilla Hohde-joulukaupassa. Tiskin takana palvelivat Noora Viitaniemi (oik.) ja Heli Kärkimaa.

Joulupukki ilahdutti perheen pienimpiä Tallipihalla.

Joulupukin juttusille pääsi jo lauantaina, vaikka h-hetkeen on vielä viisi viikkoa.

Kuopiolaisen Jaana Ruuskasen perheen joulunviettoon hintojen nousu ei vaikuta. Joulupöydästäkin löytyvät tutut herkut.

Kurikkalaiset Heli Alanen (oik.) ja Elviira Pohjois-Koivisto pysähtyivät kuvaustuokiolle joulukuusen äärelle. He olivat Tallipihalla ensimmäistä kertaa, ja olivat jo ehtineet joulupukkia käydä ”moikkaamassa”.

Tunnelma Tallipihalla oli jouluisa, vaikka maa ei ollutkaan valkoisena.

Lue lisää: Pettymysten vuosien jälkeen pikkujoulukaudesta odotetaan nyt huippuhyvää – Tällainen on tilanne Tampereella

Lue lisää: Joko ensimmäinen jouluriita on takana? – Viisi vinkkiä joulurauhan säilyttämiseen

Lue lisää: Oletko sinäkin ihmetellyt tätä näkyä marketissa? Joulusuklaa tulee Tampereella kauppoihin niin aikaisin, että kauppiastakin ärsyttää

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut