Tampere päivittää ympäristönsuojelumääräyksiään – musiikki ravintoloiden terasseilla sallittaisiin kello 22 jälkeenkin

Nykyisissä ympäristönsuojelumääräyksissä äänentoisto on kielletty ravintoloiden terasseilla iltakymmenen jälkeen.

Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiin esitetään muutosta, jonka myötä musiikkia saisi soittaa ravintoloiden terasseilla vielä myöhään illalla.

17.11. 6:30

Aamulehti

Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräykset päivitetään. Muutoksia ehdotetaan muun muassa terassimusiikin äänentoistoon sekä käytöstä poistettuja öljysäiliöitä koskeviin määräyksiin.

Nykyisissä ympäristönsuojelumääräyksissä äänentoisto on kielletty ravintoloiden terasseilla kello 22 jälkeen.

Määräystä esitetään nyt muutettavaksi niin, että äänentoistolaitteita voisi käyttää myös kello 22 jälkeenkin, mutta vain siten, ettei ääni ole häiritsevästi kuultavissa asumiseen ja loma-asumiseen käytettävillä alueilla tai muissa herkissä kohteissa.

Määräysluonnoksen laadinnassa on kaupungin mukaan otettu huomioon muun muassa syksyllä tehdyn terassimelukyselyn tulokset ja muu saatu palaute.

Tietoa ja kokemuksia vastaavista määräyksistä ja niiden toimivuudesta on myös etsitty muista kaupungeista.

”Määräyksellä halutaan mahdollistaa tunnelmaa tuova hiljainen taustamusiikki, joka ei aiheuta häiriötä lähiasukkaille”, sanoo ympäristöpäällikkö Kati Skippari kaupungin tiedotteessa.

Suurin osa Tampereen terasseista sijaitsee Skipparin mukaan asutuksen läheisyydessä ja yörauha on lainsäädännössä turvattu asia, joten ravintoloilta vaaditaan äänentoiston käytössä paljon harkintaa ja maltillisuutta

Lämmitysöljysäiliötä ei tarvitsisi poistaa maaperästä

Uusien ympäristönsuojelumääräysten mukaan käytöstä poistettua maanalaista öljysäiliötä ei enää määrättäisi poistettavaksi maaperästä, vaan se olisi tyhjennettävä, puhdistettava ja tarkastettava.

Lisäksi säiliön täyttöputket on katkaistava ja tulpattava, jotta säiliötä ei vahingossa voi täyttää eikä öljyä pääse maaperään.

Nykyisin käytöstä poistettu säiliö on pääsääntöisesti poistettava maaperästä, ellei kiinteistön omistaja hae poikkeuslupaa säiliön jättämiseksi maaperään.

Poikkeamisia on kaupungin mukaan haettu paljon viime aikoina, koska kiinteistöissä on vaihdettu vilkkaasti öljylämmityksiä uuteen lämmitysjärjestelmään. Jatkossa poikkeamista ei tarvitsisi hakea, kunhan käytöstä poistettu öljysäiliö käsitellään määräysten mukaisesti.

Ympäristönsuojelumääräykset hyväksyy kaupunginvaltuusto. Luonnoksesta voi antaa palautetta Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut