Yli 400 halusi juuri tämän tontin Tampereelta: tällainen on hakijoiden suosikki

Omakotitonttien hakijoista suurin osa oli tamperelaisia ja lopuissa hakijoissa korostuivat naapurikuntalaiset, kuten nokialaiset ja lempääläläiset.

Tampereen Hervantajärven ratikkapysäkin läheisyyteen on rakentumassa uusi asuinalue. Kaava-alueen viimeiset omakotitontit arvotaan ensi maanantaina. Kuva on viime tammikuulta.

17.11. 5:30

Aamulehti

Tampereen kaupungin omakotitontteihin jätettiin lähes 700 hakemusta maanantaina loppuneessa haussa. Hakemuksia tehtiin hieman enemmän kuin edellisenä vuonna, tiedottaa Tampereen kaupunki. Haettavista tonteista yli puolet sijaitsevat Hervantajärvellä – ja niin sijaitsi myös haun suosituin tontti, johon tuli reilusti yli 400 hakemusta.

Tampereen kaupungin kiinteistötoimen toimistosihteeri Raija Laatio-Rimmi kuvailee Hervantajärven suosion perustuvan hyviin liikenneyhteyksiin, esimerkiksi aivan tonttien vierestä lähtevään ratikkaan. Hänen mukaansa toinen myyntivaltti alueelle on luonnon läheisyys.

Suosituimmista omakotitonteista vasta kolmastoista sijaitsee muualla kuin Hervantajärvellä. Toisaalta tämä ei ole tilastollisesti ihme, kun tarjolla olleista 80 tontista jopa 48 sijaitsee Hervantajärvellä.

Hervantajärven tonttien suuri määrä vaikuttaa myös vuokratonttien määrään: kaikki alueen tontit ovat vuokratontteja. Tämän lisäksi vuokratontteja oli tarjolla Ojalasta 18 ja Holvastista 6. Näistä kaupunginosista oli kummastakin myös myynnissä kiinteällä hinnalla neljä tonttia. Laatio-Rimmi kertoo näidenkin alueiden tonttien keränneen runsaasti hakemuksia.

Kämmenniemen tonteille ei tarjouksia

Toisin kuin Hervantajärvi, Ojala ja Holvasti, Kämmenniemen omakotitontit eivät herättäneet hakijoiden kiinnostusta. Kämmenniemen tontit eivät olleet mukana arvonnassa, vaan niihin pyydettiin tarjouksia. Kumpikaan kaupunginosan kahdesta tontista ei saanut yhtäkään tarjousta.

”Yleensä näihin tulee toistakymmentä tarjousta”, Laatio-Rimmi kommentoi.

Hän arvioi, ettei alue ollut houkutteleva, koska tällä hetkellä sieltä on yhä pitkä matka palvelujen ääreen.

”Kunhan Ojala ja Lamminrahka rakentuvat ja sinne päin tulee palveluita ja kauppoja, Kämmenniemikin voi alkaa kiinnostamaan”, hän sanoo.

Arvonta suoritetaan ensi maanantaina

Vuokrattavat ja myytävät tontit arvotaan hakijoiden kesken ensi maanantaina. Arvonnasta tulee tiukka kilpailu, sillä tontteihin on tullut useampia satoja hakemuksia.

Hakemuksen jättäneille kriteerinä on se, ettei vuokrattavien tai kiinteällä hinnalla myytävien tonttien hakuun voi osallistua, jos on saanut kymmenen viime vuoden aikana kaupungin tontin.

Selvästi yli puolet omakotitonttien hakijoista oli kuitenkin tamperelaisia. Seuraavaksi hakijoissa korostuivat Tampereen lähikuntalaiset, kuten nokialaiset ja lempääläläiset. Hakijoiden keski-ikä on 36 vuotta, ja Laatio-Rimmi kertoo joukossa olevan paljon yksinäisiä hakijoita.

Ensi vuodeksi valintakriteerejä tiukennetaan. Lisäpisteitä hakuun on aiempina vuosina saanut muun muassa tamperelaisuudesta, lapsista ja tuloista. Laatio-Rimmi kertoo, että näistä ainakaan tulot eivät olisi palaamassa kriteereiksi. Tarkempia linjauksia ei ole kuitenkaan vielä päätetty.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut