Tampereen sähkölaitoksen asiakaspalvelussa nyt kova ruuhka – Ensimmäiset jättilaskut saapuneet asiakkaille

”Tilanne on hallinnassa, mutta vastausajat ovat pidentyneet”, sanoo asiakkuusjohtaja Mikko Erma.

Kun asiakkaat ovat saaneet ensimmäisiä suuria sähkölaskuja, Tampereen sähkölaitoksen asiakaspalvelu on ruuhkautunut.

11.11. 16:38

Aamulehti

Tampereen sähkölaitoksen asiakaspalvelun ruuhka jatkuu sähkön hinnanmuutosten vuoksi.

”Ruhkaa on ja kontaktimäärät ovat tuplaantuneet normaalista. Tilanne on hallinnassa, mutta vastausajat ovat pidentyneet”, sanoo asiakkuusjohtaja Mikko Erma Tampereen sähkölaitoksesta.

Vastausajan pidentyminen näkyy hänen mukaansa sähköpostiviestinnässä joinakin päivinä. ”Puheluihin pystymme vastaamaan suhteellisen nopeasti”, Erma kertoo.

Asiakkaat ovat nyt saaneet ensimmäiset laskunsa korotetulla 33 sentin kilowattituntihinnalla. Esimerkiksi tamperelainen omakotitalon asukas oli saanut 1980-luvun sähkölämmitteisessä talossaan 500 euron sähkölaskun.

Tampereen sähkölaitoksen uusilla hinnoilla omakotitalon asukas sai lokakuun kulutuksella 500 euron laskun.

Näkyvätkö ensimmäiset korotetun hinnan laskut tämä ruuhkassa?

”Ei ole ainakaan vielä näkynyt mitenkään poikkeuksellisesti. Itsellekin taisi tulla pörssisähköstä lasku vasta maanantaina. Kyseessä on siis aika tuore asia. Varmasti talvella, kun tulee oikeasti isoja laskuja lämmitystarpeen vuoksi, laskut tulevat näkymään yhteydenotoissa.”

Tätä kysytään usein

Asiakkaiden kyselyt alkoivat Erman mukaan ruuhkautua viime vuoden lopulta lähtien, kun sähkönhinta alkoi nousta, ja Tampereen sähkölaitos teki muutoksia myytäviin tuotteisiin. "Sen jälkeen on ollut välillä ruuhkapiikkejä.”

Erma sanoo, että asiakkaat kysyvät sähkölaitokselta myös energianeuvontaa, mikä ei kuulu yhtiön tehtäviin. ”Emme voi tehdä asiakkaan puolesta valintaa, mikä on kenellekin sopivin sopimus omassa tilanteessa.”

Samoin kysytään, mikä sopimus itsellä on. ”Se näkyy laskusta ja Sähkis-palvelustamme”, Erma kertoo.

Asiakaspalvelun ruuhkaa keventäisi Erman mukaan myös se, että asiakas tiedustelisi asiaa kerran ja vain yhtä viestintäkanavaa kautta. ”Jos asiaa lähdetään hoitamaan viidellä sähköpostilla, se ruuhkauttaa asiakaspalvelua entisestään, kun jonoon kertyy useita yhteydenottoja.”

”Me vastaamme varmasti kaikkiin yhteydenottoihin, vaikka se kestää nyt normaalia pidempään. Kun on oikeasti asiaa, sähköposti tai puhelu ovat ihan yhtä hyviä. Meillä ei ole niiden suhteen preferenssiä”, Erma sanoo.

”Hyvissä ajoin yhteyksissä”

Uuden sopimuksen tekeminen tai vaihtaminen, eräpäivän siirto ja maksusuunnitelma ovat asioita, joita asiakaspalvelu hoitaa.

”Ennen sähkölaskun erääntymistä kannattaa olla hyvissä ajoin yhteyksissä, jos on toive muutettavasta asiasta. Näin saadaan tehtyä toimenpiteet ajallaan”, Erma sanoo.

Tampereen sähkölaitoksen asiakaspalvelu on ollut ulkoistettuna viime vuosikymmenen puolelta lähtien. Erman mukaan tähän ei ole tulossa muutosta, vaan sopimuskumppani purkaa ruuhkaa osastojensa välisellä avulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut