Tampereen Joulutorin rakentaminen on alkanut – Tällaisia uutuuksia on luvassa tänä vuonna

Tampereen Joulutorille tulee tänä talvena muun muassa karuselli perheen pienimmille.

Tutut punaiset mökit ovat jälleen ilmestyneet Tampereen keskustorille. Tänä vuonna Joulutori ulottuu ensimmäistä kertaa myös suihkulähteen ympärille.

8.11. 18:24

Aamulehti

Tampereen Keskustorille rakennetaan taas perinteistä Joulutoria. Joulutorin avajaisia vietetään vajaan kuukauden kuluttua, ja nyt mökkien kuljetus paikalle on alkanut.

”Mökkien kuskaaminen aloitettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä, ja nyt puoli toria on ehditty täyttää. Tiistai-iltana täytetään toinenkin puoli, kun NHL-porukka on ehtinyt pois alta”, kertoo Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen.

Kahvila- ja ravintolarungot saadaan Keskustorille torstaina.

”Sitten alkaa vimmattu somistaminen ja kuorrutus”, Lehtinen sanoo.

Tänä vuonna yhtenä Joulutorin uutuutena on karuselli perheen pienimmille. Viime vuonna ensimmäistä kertaa kokeiltua konttiravintola-konseptia laajennetaan: alueelle saadaan kaksi konttiravintolaa ja sen lisäksi Suomen käsityöyrittäjien yhdistys Skyt ry on vuokrannut käyttöönsä kaksi konttia.

Skyt ry pyörittää esimerkiksi Tampereen Kehräsaaressa toimivaa Käsityökorttelin kauppaa.

”Kontit tulevat Keskustorin suihkulähteen ympäristöön. Tänä vuonna suihkulähde otettiin ensimmäistä kertaa mukaan alueeseen”, Lehtinen kertoo.

Kaikki Joulutorin rakennukset saadaan paikalleen torstaihin mennessä. Sen jälkeen alkaa somistaminen.

Valmista joulunavaukseen mennessä

Keskustorilla käy kova tohina seuraavat pari viikkoa. Tampereen keskustan joulunavaus järjestetään sunnuntaina 27. marraskuuta.

”Siihen mennessä kaiken pitää olla priimakunnossa ja käytännössä valmiina”, Lehtinen kertoo.

Joulutorin Glögiravintola ja Munkkikahvila aukeavat jo 26. marraskuuta. Samana viikonloppuna voi olla jo auki joitain muitakin kojuja, mutta suurin osa joulutorista aukeaa vasta viikkoa myöhemmin, 3. joulukuuta.

Lehtisen mukaan kauppiaita on tänäkin vuonna noin 80, kun mukaan lasketaan myös tonttulat, joiden vuokra-aika on minimissään kolme päivää.

Lehtinen odottaa Joulutorin avautumista jo innolla.

”Kyllä on niin kiva fiilis auttaa ihmisiä hetkeksi pääsemään tunnelmaan ja tuoda yhteisöllisyyttä ja aitoa jouluhenkeä tähän aikaan, jota elämme. Sitä ihmiset Joulutorilta hakevat. Tunnen olevani sillä tavalla etuoikeutetussa asemassa”, hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut