Suuressa kerrostalossa syttyi yöllä uhkaava palo Tampereella – savuvauriot mittavat, osa jäi ilman sähköä

Kalevanrinteen Kiinanmuurin kellaritilat syttyivät tuleen arvion mukaan sähkövian seurauksena. Osa asunnoista oli vielä aamullakin ilman sähköä.

Tampereen Kalevanrinteessä sijaitsevassa kerrostalo Kiinanmuurissa syttyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä uhkaava kellaripalo. Tältä talo näytti sunnuntaina iltapäivällä kello 16.

6.11. 7:41

Aamulehti

Tampereen Kalevanrinteessä syttyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä uhkaava kellaripalo, joka vahingoitti laajasti kerrostalon tiloja. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta hieman kolmen jälkeen yöllä.

Kyseessä on niin kutsuttu Kiinanmuuri, eli punatiilinen kerrostalo Kalevan K-marketin vieressä. Talo kärsi laajoja savuvahinkoja, mutta henkilövahinkoja ei syntynyt, vaikka osa asukkaista joutui evakuoitumaan. Ensihoito tarkasti heidät yöllä paikan päällä.

Päivystävän palomestarin Heikki Havukaisen mukaan kellaritiloissa paloi useampi häkkivarasto isolta alueelta, ja savu levisi kellarikerroksen käytävää koko kerroksen matkalle ja myös eri rappukäytäviin. Myös osa asunnoista kärsi savuvahinkoja.

Paikalla oli runsaasti pelastuslaitoksen, poliisin ja ensihoidon yksiköitä.

Savusukeltajat hyökkäsivät palavaan kellariin ja saivat palon sammutettua puoli kuuteen mennessä sunnuntaiaamuna.

Oliko palo uhkaava?

”Se oli nimenomaan sitä”, Havukainen sanoo. Palo oli syttynyt yöaikaan piilossa kellaritiloissa. Se oli saanut rauhassa kehittyä ennen kuin savu havaittiin. "Tietysti, kun asukkaita on paljon ja savua tuli milloin mistäkin, niin kyllä siellä ihan sellainen raflaava tilanne oli.”

Pelastuslaitoksen alustavan arvion mukaan palon syttymissyy on sähkövika. Palosta tehdään kuitenkin vielä tarkempi tutkinta.

Palon jäljiltä noin puolet talosta oli ilman sähköä vielä aamulla. Pahimmat vauriot syntyivät talon keskivaiheilla.

Havukaisen mukaan asukkaille ei ole tullut tarvetta etsiä muuta majoitusta, eli kaikki asunnot ovat ainakin välttävässä asumiskunnossa.

”Asunnoissa pystyy olemaan. Osa on kyllä aika likaisessa kunnossa.”

Täsmennys 6.11.2022 kello 11.32: Artikkelissa kerrottiin, että kerrostalo sijaitsee Kalevassa. Täsmällisempi paikannimi on Kalevanrinne.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut