Tampereen Niemenrannan kolmen suojellun rakennuksen huutokauppa päättyi – tällaisia summia niistä tarjottiin

Odotetusti korkeimmat tarjoukset tehtiin Birger Federleyn suunnittelemasta tehtaan pääinsinöörin asunnosta eli klubirakennuksesta.

Tehtaan pääinsinöörin asunto eli klubirakennus on yksi kolmesta suojellusta rakennuksesta, jotka tuomittiin menetetyiksi valtiolle ja päätyivät sitä kautta huutokauppaan. Rakennus kuvattiin 1. marraskuuta 2021.

4.11. 20:20

Aamulehti

Huutokauppa kolmesta suojellusta rakennuksesta Tampereen Niemenrannassa päättyi perjantaina 4. marraskuuta. Rakennukset olivat myynnissä tontteineen.

Kiinteistökolmikosta odotetusti suurin tarjous, 438 000 euroa, tehtiin Birger Federleyn suunnittelemasta, noin vuonna 1920 valmistuneesta entisestä Enqvistin sellutehtaan pääinsinöörin asunnosta eli klubirakennuksesta. Massiivisessa tiilirakennuksessa on noin 420 neliötä.

Klubirakennuksessa on noin 420 neliötä. Kaikki kolme huutokaupattua rakennusta vaativat merkittävää kunnostusta. Kuva on otettu 1. marraskuuta 2021.

Niin ikään Federleyn suunnittelemasta, vuonna 1920 valmistuneesta punatiilisestä saunarakennuksesta korkein tarjous oli 181 000 euroa. Noin 300-neliöisessä tiilirakennuksessa on alun perin ollut naisten ja miesten saunat, pukuhuoneet, pesutupa, mankelihuone, pakari eli leivintupa ja puusepän työhuone.

Saunasta tehdyistä tarjouksista korkein oli 181 000 euroa. Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila sanoo, että se nousi korkeammaksi kuin oli ajateltu. Kuva on otettu 1. marraskuuta 2021.

Kolmas Niemenrannan kohde huutokaupassa oli 1940–1950-luvulla valmistunut kaksikerroksinen asuinrakennus, jonka pinta-ala on noin 375 neliötä. Siitä korkein tarjous oli 270 000 euroa.

Kaikki kolme rakennusta vaativat merkittävää kunnostusta ja korjausta. Rakennukset ovat suojeltuja ja rakennustaiteellisesti sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kaupunkikuvan säilymisen kannalta. Rakennuksia ei siten saa purkaa.

375-neliöinen asuinrakennus vaatii merkittävää kunnostusta. Korkein tarjous siitä huutokaupassa oli 270 000 euroa. Kuva on otettu 1. marraskuuta 2021.

Kohteet olivat myynnissä Huutokaupat.com-sivustolla ja niitä myi Senaatti-kiinteistöt poliisin toimeksiannosta. Kiinteistöt oli tuomittu valtiolle menetetyksi osana törkeää talousrikosvyyhtiä. Metsä Board myi ne vuosina 2014 ja 2015 kahdelle yritykselle, jotka rahoittivat kaupat laittomilla varoilla. Varat olivat peräisin useisiin törkeisiin talousrikoksiin syyllistyneeltä mieheltä.

”Yllättävän paljon kiinnostusta”

Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila arvioi tuoreeltaan huutokauppojen päättymisen jälkeen, että saunan hinta nousi korkeammaksi kuin oli ennakkoon ajateltu. ”Muut ovat ihan linjassa. Hyviä tarjouksia ja yllättävän paljon oli kiinnostusta”, Taskila summaa.

Kuten huutokaupoissa yleensä, Niemenrannan kohteissakin tarjoukset nousivat rivakasti aivan viime hetkillä.

Taskila kertoo, että seuraava vaihe on se, että ensi viikolla Senaatti-kiinteistöt on yhteydessä korkeimman tarjouksen tehneisiin huutajiin. ”Sen jälkeen haetaan hyväksyntä poliisilta ja siitä homma lähtee eteenpäin.”

Taskilan mukaan kaupat on tarkoitus tehdä pian, kunhan ostajien aikataulut ensin selviävät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut