Mitä ihmettä? Tampereen Pyynikin mäntyjen ympärille ilmestyi muovikelmua ja lautoja – Tästä on kyse

Tampereen Pyynikillä uusitaan loppuvuoden aikana paineviemäriä. Töiden vuoksi mäntyjen ympärille on rakennettu suojauksia. Pyynikin rantapolku suljetaan töiden ajaksi.

Tampereen Pyynikin rantapolulla on alkamassa viemäriputken saneeraus. Töiden vuoksi mäntyjä on suojattu. Tältä suojaukset puiden ympärillä näyttivät torstai-iltana 3. marraskuuta.

4.11. 10:23

Aamulehti

Tampereella Pyynikin rantapolulla viime päivinä liikkuneet ovat saattaneet hieraista ihmetyksestä silmiään. Polkua reunustavien mäntyjen ympärille on ilmestynyt suojauksia.

Rakennuttajainsinööri Jukka Palonperä Tampereen Vedeltä kertoo, että suojaukset on tehty varotoimenpiteenä. Alueella on alkamassa Joselininniemen paineviemärin saneeraus. Noin 320-metrinen, uusittava linja kulkee kevyen liikenteen väylän alla.

”Puut on suojattu niin, ettei niihin varmasti tule mitään ruhjeita tai muita”, Palonperä toteaa.

Ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki Tampereen kaupungilta sanoo, että alueella tehtiin katselmus noin vuosi sitten. Silloin todettiin, että Pyynikin mäntyjä ei putkityön vuoksi tarvitse kaataa.

”Koska toimitaan luonnonsuojelualueella, edellytämme tiettyjä suojauksia”, Lehtimäki kertoo. ”Aina jos puut ovat vaarassa, ne pitää suojata.”

Pyynikin luonnonsuojelualue on perustettu vuonna 1993. Alueella liikkuessa tulee noudattaa rauhoitusmääräyksiä.

Suljetaan ulkoilijoilta

Pyynikin rantapolku on viemärin uusimisen ajan suljettuna kävelijöiltä ja pyöräilijöiltä. Urakka on alkanut tällä viikolla väliaikaisten liikenteenohjausjärjestelmien tekemisellä.

”Siellä on laitettu aitoja, opastauluja ja merkkejä paikoilleen. Opastauluja tulee seitsemään kohtaa eli joka suunnasta tultaessa on ohjeet siitä, miten työmaan pääsee kiertämään”, Palonperä kertoo.

Paineellinen jätevesiviemäri uusitaan osin aukikaivamalla, osin pakkosujuttamalla uusi putki vanhan sisään. Töiden ajaksi putki korvataan väliaikaisella putkella, joka kulkee maan pinnalla. Tavoitteena on, että työ valmistuu vuoden loppuun mennessä.

”Tähän vaikuttaa kuitenkin se, miten talvi ja pakkaset tulevat. Voi olla, että joitain viimeistelytöitä, kuten vihertöitä, jää myöhemmäksi”, Palonperä sanoo. ”Väylä saadaan kuitenkin auki ja kuljettavaan kuntoon.”

Rakennusurakan tilaajana on Tampereen Vesi. Urakoitsijana toimii Putkistosaneeraus Eerola oy.

Pyynikin mäntyjä ei tarvitse töiden vuoksi kaataa, mutta suojata kyllä. Saneeraustöiden vuoksi Pyynikin rantapolku suljetaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut