Näin pormestari Anna-Kaisa Ikonen kommentoi kevään eduskuntavaaleja: ”Painetta ehdokkuuteen varmasti luodaan”

Anna-Kaisa Ikosen mukaan eduskuntavaalien ehdokkuuden pohtiminen ei ole juuri nyt ajankohtaista. Hän kertoo nauttivansa työstään pormestarina.

Anna-Kaisa Ikonen kertoo nauttivansa pormestarin työstään ja keskittyvänsä siihen. Kuvassa Ikonen on avaamassa jääkiekon MM-kisojen kansanjuhlaa Hakametsässä 29. toukokuuta 2022.

2.11. 19:19 | Päivitetty 2.11. 20:06

Aamulehti

Tampereen pormestari ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) kertoo, että eduskuntavaalien ehdokkuuden pohtiminen ei ole hänelle juuri nyt ajankohtaista.

”Nautin tällä hetkellä työstäni pormestarina ja keskityn siihen. Tiedän, että painetta ehdokkuuteen varmasti luodaan, mutta asiasta ei olla juuri nyt keskustelemassa”, Ikonen vastaa tekstiviestitse kysymykseen aikeistaan.

Ikonen siirtyi kansanedustajan paikalta johtamaan Tamperetta syksyllä 2021, kun kokoomus oli voittanut kuntavaalit Tampereella ja Ikonen valittu pormestariksi. Pormestarikausi on nelivuotinen, ja Ikoselle jo toinen lajissaan. Hän toimi Tampereen pormestarina myös vuosina 2013–2017.

Ikonen valittiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi ensimmäiselle kaudelle. Hän keräsi Pirkanmaalla peräti 9 101 ääntä, mikä oli vaalipiirin kokoomusehdokkaista eniten. Muista puolueista äänimäärässä edelle menivät Pirkanmaalla sdp:n Sanna Marin ja Ilmari Nurminen sekä perussuomalaisten Sami Savio.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on 2. huhtikuuta. Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään 21. helmikuuta.

Pirkanmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Jari Porraslampi kertoo toiveena olevan, että puolueen koko Pirkanmaan ehdokaslista on selvillä 8. joulukuuta pidettävään piirikokoukseen mennessä.

Lue lisää: Pirkanmaan demarien ehdokastilanne eduskuntavaaleihin yhä auki – Mitä tekevät Sanna Marin ja Lauri Lyly?

Lue lisää: Eduskuntavaalit 2023: Aikataulut, asetelmat, Pirkanmaan ehdokkaat ja kaikki oleellinen vaaleista

Lue lisää: Ylen kannatuskysely: Kokoomus edelleen suosituin, puolueen kannatus pysynyt muuttumattomana 24,2 prosentissa

Täydennys 2.11.2022 kello 20.05: Lisätty Jari Porraslammen kertoma tieto aikataulusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut