Tampereen kaupunkipyörien suosio jäi jälleen tavoitteista, matkoja keskimäärin 1,1 päivässä – asemia tulee lisää ensi vuonna

Kesän vilkkain kaupunkipyöräilypäivä oli Blockfest-viikonloppuna elokuussa.

Vuonna 2021 kaupunkipyörät otettiin vaikeuksien jälkeen käyttöön kesäkuussa, mutta kaikki pyörät saatiin kaupunkiin vasta elokuussa. Arkistokuva kesältä 2021.

2.11. 8:44 | Päivitetty 2.11. 9:05

Aamulehti

Tampereen kaupunkipyöräkausi on ohi. Pyörillä tehtiin vajaat 150 000 matkaa. Huhtikuun puolesta välistä lokakuun loppuun kestäneellä kaudella oli käytössä noin 700 kaupunkipyörää ja 95 pyöräasemaa. Yhdellä pyörällä tehtiin kauden aikana keskimäärin 1,1 matkaa päivässä.

Pyöräilykausi oli Tampereella ensimmäinen kokonainen. Vuonna 2021 kaupunkipyörät otettiin vaikeuksien jälkeen käyttöön myöhässä kesäkuussa, mutta kaikki pyörät saatiin kaupunkiin vasta elokuussa.

Ensimmäinen kausi oli epäonnistunut, sillä käyttöoikeuksia myytiin elokuun puoleen väliin mennessä vain reilut 400 kappaletta, kun tavoitteeksi kaudelle asetettiin 10 000–20 000 käyttöoikeutta.

Tänä vuonna koko kauden käyttöoikeuksia ostettiin 2 230 kappaletta. Kun myös kuukausi- ja päiväliput lasketaan mukaan, eri käyttöoikeuksia ostettiin yhteensä noin 9 600 kappaletta.

Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Timo Seimelä sanoo, että vaikka tämän vuoden luvut ovat huomattavasti viime vuotta parempia, pyörien käytön osalta ollaan vielä kaukana siitä, mitä tavoitellaan. Vaikka suoranaisia tavoitteita ei ole Seimelän mukaan virallisesti asetettu, 20 000 käyttöoikeuteen on pyritty.

”Tässä on toiveita paremmasta. Ensi vuodeksi on luvassa lisää pyöräasemia ja sitä kautta saavutetaan enemmän käyttäjiä järjestelmälle.”

Hintojen nostosta ei ole vielä keskusteltu.

Kuluneen kesän vilkkain pyöräilypäivä oli Blockfestien aikaan 19. elokuuta. Silloin Tampereella poljettiin 1 335 matkaa.

Kauden suosituimmat pyöräasemat olivat rautatieasema, Tullikamarin aukio, Sorin aukio, Kylpylänkuja, Rieväkatu ja Rongankadun itäinen asema.

Kaupunkipyöräasemista osa jätetään talvikaudeksi paikoilleen. Ensi vuonna kaupunkipyöräkausi käynnistyy 15. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut