Jopa turkulainen ylistää Tampereen Valoviikkoja – Kiersimme kysymässä mielipiteitä kaupungin uusista valoista

Kiersimme katsomassa Tampereen keskustan valoja ja kysymässä, mitä mieltä niistä tänä vuonna ollaan.

Ulla Papp ja Pirkko Lehikoinen ovat Tampereella käymässä taitoluistelukilpailuissa. He pysähtyivät kuvattaviksi Aleksis Kiven kadulla.

30.10. 8:21

Aamulehti

Joko Tampereella ollaan kohteliaita tai sitten tämän vuoden Valoviikot kelpaavat asukkaille melko hyvin. Lauantai-illan pienimuotoisessa katugallupissa moni kehuu valoja hienoiksi, kivoiksi ja näteiksi.

Maria Hietaharju ja Elina Merinen olivat sattumalta juuri kiertäneet läpi Valoviikkojen kohteet keskustassa, kun kävimme juttusille.

”Ihastelimme pitkin matkaa. Tykkään Tampereen panostuksesta valoihin. Jos valokruunu olisi ollut paikoillaan, antaisin pisteiksi 10/10”, Merinen tiivistää.

Hämeenkadun nykyaikaiset valoverhotkin miellyttävät kaksikon silmää.

”On kuitenkin kiva, että myös perinteisiä valoja on säilytetty”, Hietaharju tuumii.

Lue lisää: Katso upeat valokuvat Valoviikkojen avajaisista – Valomeri tuikki Tampereella rauhan puolesta

Ihan kaikki eivät olleet samalla tavalla vaikuttuneita. Naantalista käymään tullut Pirkko Lehikoinen seisoo Aleksis Kiven kadun lamppuköynnösten alla, eikä edes huomannut niitä ennen kuin osoitimme sormella.

”Naantalissa on hienommat. Siellä on perhosia ja kaikkea”, jyrkkä tuomio kuuluu.

Seurana ollut turkulainen Ulla Papp on sen sijaan lumoutunut jo edellisenä iltana Tanssivista vesistä. Hän tarjoili tamperelaista itsetuntoa hivelevän mielipiteen.

”Olen käynyt Las Vegasin Bellagiossa, ja nämä Tanssivat vedet olivat vähän kuin siellä. Tampere on hoitanut todella hienosti tämän homman.”

Maria Hietaharju (vas.), Elina Merinen ja Ola Merinen (rattaissa) ihastelivat Valoviikkojen tunnelmaa lauantaina. Hietaharjun mukaan valot kuuluvat tunnelmalliseen syksyyn. Elina Merinen ei ollut ainoa, joka kaipasi aiemmilta vuosilta tuttua, isoa kruunua.

Keskustorin ja Hämeenpuiston väliltä löytyy 14 muumiaiheista valokuviota.

Prasun Biswasilla ei ollut valittamista tämän vuoden Valoviikoista, vaikka aiemmin kuviot ovat olleet näyttävämpiä. Hänen mielestään valojen polttamisen suhteen on hyvä ottaa huomioon ajankohtainen taloustilanne. Sonja Vannas kertoi pitävänsä eniten perinteisistä valoista, kuten hevoskuvioista.

Kuninkaankadun valaistuksessa säihkyvät kullan ja hopean sävyt.

Tiitu Lehtola ja Lauri Savilahti eivät olleet vielä ehtineet kierrellä katsomassa Valoviikkojen teoksia, mutta Konsulinsaaren hevoskuviot tulivat matkalla vastaan. Savilahden mielestä ne olivat hienot ja Lehtolalle ne toivat lapsuuden mieleen.

Valopalloja on ripustettu puihin eri puolille keskustaa. Nämä roikkuvat Frenckellin aukion tuntumassa.

Ratikka ja valoverhot ovat molemmat 2020-lukua.

Tammelantorilla pöllöt ja tammenlehvät odottivat vielä valoja lauantaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut