Pubiratikka ei toteutune Tampereella – se maksaisi kaikkinensa satoja tuhansia euroja

Pubiratikan toteuttaminen vaatisi rataverkkoa, jossa raitiovaunut voivat ohittaa toisensa.

Kevään 2022 jääkiekon MM-kisojen ilme näkyi Tampereella ratikan ykköslinjan teippauksissa. Myös ensi vuonna kisat näkyvät kaupungilla, mutta pubiratikkaa ei nähtäne silloinkaan raiteilla.

25.10. 16:57

Aamulehti

Tampereella ei vaikuta löytyvän yhteistä tahtotilaa pubiratikan toteuttamiseen jääkiekon MM-kisavuodeksi 2023. Pubiratikasta aloitteen tehnyt kaupunginvaltuutettu Antti Moisander (ps.) uskoi ennakkoon, että yhteisellä tahtotilalla se voisi toteutua nopeasti.

Moisander jätti kesäkuussa pubiratikasta valtuustoaloitteen. Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että aloite ei aiheuttaisi toimia.

Strategiajohtaja Reija Linnamaan johdolla kaupunginhallitukselle valmisteltu lausunto kertoo, että pubiratikkaa ei voi toteuttaa nykyisissä olosuhteissa. Ajatuksesta on keskusteltu kaupungin tapahtumatiimin, Tampereen joukkoliikenteen ja Tampereen raitiotie oy:n kanssa.

Moisander viittasi aloitteessaan Helsingin pubiratikkaan, mutta lausunnossa muistutetaan, että Tampereen rataverkko on Helsingin verkkoa suppeampi. Pubiratikan toteuttaminen edellyttäisi rataverkkoa, jossa raitiovaunut voivat ohittaa toisensa.

Alustavan arvion mukaan kustannukset nousisivat satoihin tuhansiin euroihin, eikä niihin voisi lausunnon mukaan käyttää julkisia varoja, vaan tarvittaisiin maksaja.

Ei pubia ilman vessaa

Ravintolatoiminnan säännösten mukaan pubiksi muutettavassa vaunussa pitäisi olla esimerkiksi vessa ja vesijärjestelmä.

Pubiratikka tarvitsisi myös yrittäjän pyörittämään ravintolaa, ja yllättävät huollot huoltopaikkaa ja sijaisvaunua.

Tampere isännöi jääkiekon MM-kilpailuja toukokuussa 2023 yhdessä Latvian Riikan kanssa. Moisanderin mielestä pubiratikka olisi ollut ainutlaatuinen turistinähtävyys kisakaupungissa, ja olisi edistänyt positiivista ja innovatiivista kuvaa kehittyvästä Tampereesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut