Valvontakameroita lisätään Kyttälään Tampereella – valtuustossa nousi myös vastahankaa

Vasemmistoliitto painotti, että tutkimusnäyttö kameroiden tehosta huumekauppaan puuttuu.

24.10. 21:37

Aamulehti

Kyttälän alueelle aiotaan Tampereella lisätä yleisten alueiden valvontakameroita.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitetta kameroiden lisäämisestä huumekaupan vähentämiseksi käsiteltiin Tampereen kaupunginvaltuustossa maanantaina.

Valtuuston keskustelussa vasemmistoliiton useat valtuutetut painottivat, että kameroiden vaikutuksesta huumekaupan vähenemiseen ei ole tutkimusnäyttöä.

”Käytännössä kadunkulmassa olevan valvontakameran vuoksi huumeita myyvä ihminen ei jätä toimeentuloaan hankkimatta, eikä huumeriippuvainen jätä päihteitään hankkimatta”, valtuutettu Noora Tapio (vas.) sanoi.

Kamerat eivät hänen mukaansa poista maailmanlaajuiseen ilmiöön liittyviä ongelmia, vaan siirtävät ne toiseen paikkaan, yhdestä kadunkulmasta toiseen, verkkoon tai yksityisasuntoihin.

Hän puhui ennaltaehkäisemisen puolesta, kuten usea muukin keskustelussa.

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) painotti, että kamerat ja ennaltaehkäisy eivät ole vastakkaisia toimia, joten hänen mielestään kameroita voidaan lisätä.

Valtuusto päätti, että aloite ei anna aihetta muihin kuin toimenpiteisiin, jotka mainitaan kaupunginhallituksen esityksen perusteluissa. Niissä Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen sanoo, että poliisin kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen Kyttälän alueelle lisätään yleisten alueiden valvontakameroita.

Alueella pitää ennen toteutusta tehdä kameroiden sijoitus-, sähkö- ja tietoliikennesuunnitelma.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut