Tampereen kaupungin­valtuusto pui pitkän asialistan maanantaina: Sähkölaitokselle takaus lainaan, kiinteistöjä myydään

Kaupunginvaltuustossa käytiin läpi myös muun muassa lukuisia valtuustoaloitteita.

Tampereen kaupunginvaltuusto keskustelee maanantaina 24. lokakuuta muun muassa kuluvan vuoden talousarviomuutoksesta. Kuva kokouksesta marraskuulta vuonna 2021.

24.10. 14:50 | Päivitetty 24.10. 21:21

Aamulehti

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti myöntää takauksen lyhytaikaiselle lainalle Tampereen sähkölaitokselle. Takaus koskee enintään 150 miljoonan euron suuruista lainaa. Kaupunginvaltuusto päätti muun muassa tästä maanantaina 24. lokakuuta.

Takaus annetaan enintään vuoden pituisen lainan pääoman, korkojen, viivästyskorkojen ja muiden kulujen suorittamiseen. Kaupunki perusteli päätöstään sillä, että sähköenergian markkina on ennen kokemattomien haasteiden edessä, kun talvi alkaa.

Takauksen myöntämisellä kaupunki ja yhtiö varautuvat äärimmäisten tilanteiden varalle, tiedotteessa todetaan. Kaupunki omistaa sähkölaitoksen kokonaan.

Kaupunki toteaa päätöksessään, että ensisijainen vaihtoehto on, että sähkölaitos hankkisi mahdollisen lisärahoitustarpeensa ilman kaupungin takausta.

Lue lisää: Tampereen sähkölaitos hakee 150 miljoonan euron lainan takausta kaupungilta – Jos vakuudet loppuisivat pakkasilla, se voisi jopa rajoittaa energian myyntiä

Kiinteistöjä myydään

Valtuusto päätti myös kiinteistömyynneistä, jotka liittyvät vuoden alussa aloittavaan hyvinvointialueuudistukseen. Tampere myy Kuusikon ja Päiväperhon perhetukikeskukset sekä Kämmenniemen toimintakeskuksen. Ostaja on Hemsö yhteiskuntakiinteistöt ja kauppahinta on tiedotteen mukaan yhteensä 8,5 miljoonaa euroa.

Samalla kaupunki vuokraa tilat takaisin 15–20 vuoden vuokrasopimuksin ja siirtää ne edelleen Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Kuusikon ja Kämmenniemen kohteissa kauppaan sisältyvät tontti ja rakennukset. Rauhaniemessä kaupan kohteena ovat vuokraoikeus tonttiin sekä sillä sijaitsevat Päiväperhon perhetukikeskuksen rakennukset.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut