Esitys kaatui: Tampereen kaupungin lukioihin ei tulekaan keskiarvorajaa

Tampereen kaupunki suunnitteli, että se asettaisi lukioihinsa keskiarvorajan. Esitys kuitenkin kaatui elinvoima- ja osaamislautakunnassa.

Tampereen kaupungin lukioita ovat kuvassa olevan Tampereen Lyseon lukion lisäksi Hatanpään lukio, Sammon keskuslukio, Tammerkosken lukio, Tampereen aikuislukio, Tampereen klassillinen lukio ja Tampereen teknillinen lukio.

19.10. 22:31

Aamulehti

Tampereen lukiot eivät ota käyttöön alinta hyväksyttyä keskiarvorajaa opiskelijoiden sisäänpääsyn ehtona.

Asiasta päätettiin elinvoima- ja osaamislautakunnan keskiviikon kokouksessa, jossa esitys 7,0 alimmasta keskiarvorajasta kaatui äänestyksessä. Lautakunta päätti äänin 7–4 hyväksyä asian käsittelyn aikana tehdyn muutosesityksen, jonka mukaan keskiarvorajaa ei aseteta.

Tampereen kaupungin lukioissa ei ole keskiarvorajaa. Tämä johti viime kevään yhteishaussa erikoiseen tilanteeseen, kun huippulukiona pidetyn Tampereen lyseon lukion sisäänpääsyraja romahti 5,33:een. Vielä edellisvuonna hakijalla piti olla vähintään 9,25:n keskiarvo, jotta hän pääsi kouluun sisään.

Lukioiden aloituspaikkojen määrä päätettiin lautakunnan kokouksessa pitää viime vuoden tasolla 1 245 aloituspaikassa. Keväällä 2022 kaupungin lukioihin oli kaikkiaan 1 326 ensisijaista hakijaa

Aloituspaikkoja lisättiin kevään 2022 yhteishaussa merkittävästi, sillä tarkoituksena oli alentaa korkeaksi muodostunutta keskiarvorajaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut