Tampereen kaupunki huomasi erheensä, kun katala sakkopaikka Kalevassa tuli julkisuuteen: pian paikalle voi pysäköidä

Tampereen Kalevassa sijaitsevalle Liisanpuiston pysäköintialueelle jäi aiemmassa suunnitelmassa epähuomiossa yksi merkitsemätön paikka.

Kuvassa vasemmalla näkyvään tyhjään tilaan mahtuisi hyvin auto tai kaksi. Kuvassa näkyvä kampamerkki ja sen alla oleva nuoli kuitenkin osoittavat, mistä pysäköintipaikat alkavat.

12.10. 15:52

Aamulehti

Aamulehti uutisoi viikko sitten Tampereen Liisanpuiston varsin hämäävästä pysäköintialueesta. Pysäköintialueen reunalla on tila, johon mahtuisi hyvin parkkeeraamaan, mutta paikalle pysäköinnistä on rapsahtanut kuitenkin pysäköintivirhemaksu.

Pysäköintialueelle oli jopa ilmestynyt itse tehty kyltti varoittamaan sakkopaikan vaarasta.

Nyt Tampereen kaupunki on reagoinut tilanteeseen. Pysäköintialueen liikennemerkkejä on päätetty päivittää siten, että jatkossa pysäköinti kyseiselle paikalle sallitaan.

”Siihen tulee nyt pysäköintipaikkaa osoittava liikennemerkki. Sen jälkeen siihen saa pysäköidä ihan luvan kanssa”, kertoo Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueen erikoissuunnittelija Laura Puhakka.

Tähän mennessä pysäköintialueen kulmauksesta on puuttunut kyseinen pysäköintipaikkaa osoittava liikennemerkki.

”Nyt vasta kulkeutui tänne liikennesuunnitteluun tieto siitä, että sinne oli jäänyt tuollainen ikävä kulma, johon ihmiset tuppaavat pysäköimään. Ei ole ollut mitään perustetta sille, miksi pysäköinti siinä paikalla pitäisi kieltää. Se on vain jäänyt suunnitelmasta huomaamatta”, Puhakka sanoo.

Puhakka ei osaa sanoa tarkalleen, millaisella aikataululla pysäköintialueen liikennemerkkejä tullaan muuttamaan. Liikennemerkkien asennuttamisesta vastaa Tampereen liikennemerkkitoimisto.

”Koska kyse on aika pienestä muutoksesta ja liikennemerkki asennetaan jo olemassa olevaan pylvääseen, niin ei siinä pitäisi kauaa mennä. Ehkä lähiviikkoina, uskaltaisin veikata.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut