Raitiovaunu ja henkilöauto kolaroivat Hervannassa – Onnettomuuden taustalla rikkinäinen liikennevalotolppa, johon toinen henkilöauto oli törmännyt aiemmin aamulla

Raitiovaunun ja henkilöauton kolarissa ei syntynyt vakavia henkilövahinkoja.

8.10. 12:05

Aamulehti

Raitiovaunu ja henkilöauto kolaroivat hieman ennen yhtätoista lauantaina aamupäivällä Hervannan valtaväylällä Pehkusuonkadun risteyksessä.

”Sekä raitiovaunu että henkilöauto olivat ajamassa Hervannan suunnasta. Henkilöauto oli kääntymässä kaistojen yli vasemmalle Hallilaan, kun se törmäsi taustalta tulleeseen raitiovaunuun”, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joonas Suikkanen.

Onnettomuuspaikalla on normaalisti liikennevalo, mutta tuo liikennevalo ei toiminut onnettomuuden aikaan, sillä liikennevalotolppaan oli aiemmin varhain aamulla törmännyt toinen henkilöauto.

Raitiovaunun ja henkilöauton kolarissa ei syntynyt vakavia henkilövahinkoja. Raitiovaunun kyydissä oli onnettomuushetkellä noin 25 henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Henkilöauton kyydissä oli kuljettaja, joka ei loukkaantunut. Ensihoitoyksikkö kävi onnettomuuspaikalla tarkistamassa tilanteen, mutta onnettomuuden osalliset olivat jo hajaantuneet pois paikalta.

”Raitiovaunu pystyi jatkamaan ajoa onnettomuuden jälkeen, joten se kuljetti matkustajat Turtolan pysäkille ja ajoi sitten Ruskon varikolle tarkastukseen”, Suikkanen sanoo.

Molemmat aamun onnettomuusautot odottavat onnettomuuspaikalla yhä hinausautoa. Ne eivät kuitenkaan haittaa muuta liikennettä.

Liikennevalot eivät toimi onnettomuuspaikalla todennäköisesti ainakaan koko lauantain aikana. Valotolpan korjaaminen vaatii päivystävän palomestarin mukaan maatöitä.

8.10.2022 kello 13.40: Juttuun korjattu Pehkusuonkadun nimi. Jutussa luki aiemmin virheellisesti Pehkosuonkatu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut