Tampereen terveysasemille joutuu nyt odottamaan tavallista lääkäriaikaa yli 40 vuorokautta

Hoitajien palkkakiistaan saadun sovun toivotaan helpottavan työntekijöiden saamista Tampereen terveysasemille.

Kämmenniemen terveysasemalla lääkärin kiireetöntä vastaanottoaikaa joutuu odottamaan keskimäärin 42 vuorokautta. Terveysasema kuvattiin 17. elokuuta.

7.10. 6:30 | Päivitetty 7.10. 7:01

Aamulehti

Jonotusaika lääkärin kiireettömälle vastaanotolle on useilla Tampereen terveysasemilla tällä hetkellä yli 40 vuorokautta.

Tällainen tilanne on Hatanpään, Kaukajärven, Kämmenniemen, Lielahden, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla. Kaikkiaan Tampereella on 11 terveysasemaa.

Hoitajien vastaanotoille pääsee viikon, kahden sisällä.

Vastaanottopalveluiden vs. palvelujohtaja Kati Myllymäki Tampereen kaupungilta kertoo, että pitkät jonotusajat johtuvat henkilöstöpulasta. Hänen mukaansa pulaa on niin lääkäreistä kuin sairaanhoitajista.

”Kiireelliset asiat hoidetaan, mutta kiireettömiä asioita potilaat joutuvat odottamaan.”

Myllymäen mukaan uusia työntekijöitä yritetään rekrytoida jatkuvasti, mutta henkilöstön vaihtuvuus on suurta. ”On hyvä, että hoitajille saatiin sopimusasiat kuntoon. Toivotaan, että tulisi sitäkin kautta apua”, Myllymäki sanoo ja viittaa hoitajien palkkakiistaan, johon saatiin sopu maanantaina.

Lue lisää: Saavatko hoitajat todella niin paljon rahaa kuin halusivat? Tämä laskelma antaa yhden vastauksen

Vaikeampi kuin koskaan

Vastaavanlaisia ruuhkia on Myllymäen mukaan ollut terveysasemilla ennenkin. Tilanne hoitohenkilökunnan niukkuuden suhteen on häneen mukaansa kuitenkin vaikeampi kuin koskaan aiemmin.

Myllymäen mukaan myös koronaviruksella on yhä vaikutusta ruuhkiin. ”Henkilökuntamme sairaus­poissaolo­päivät ovat selvästi kasvaneet koronan myötä. Tälläkin hetkellä koronaa sairastetaan taas enemmän. Kyllä se näkyy myös siinä, että henkilökuntaa puuttuu.”

Osassa Tampereen terveysasemista tilanne on parempi. Esimerkiksi Hervannan terveysasemalla odotusaika kiireettömälle lääkärin vastaanotolle on 17,5 vuorokautta.

Erot johtuvat Myllymäen mukaan sattumasta, eikä niihin ole mitään tiettyä syytä. Eroja pyritään Myllymäen mukaan tasaamaan, esimerkiksi puheluihin vastaamisessa autetaan tarvittaessa toisilla terveysasemilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut