Isot valonheittimet loimottivat Kaupissa, vaikka kukaan ei pelannut kentällä – Tampereen kaupunki vastasi lukijan ihmetykseen

Lukija kummasteli, miksi Tampereen kaupunki käyttää sähköä käyttämättömän kentän valaisuun Kaupissa.

Syyskuun alussa Aamulehti teki lukijan vinkin perusteella jutun siitä, miksi Ratinan stadionilla palaa päivällä valot (kuvassa). Nyt sama asia ihmetyttää Kaupissa.

30.9. 20:21

Aamulehti

Aamulehden lukija ihmetteli, miksi Kaupissa poltetaan urheilukentällä iltamyöhään asti isoja valonheittimiä. Hän hämmästeli, että Tammelan stadionilta tuodut vanhat valot ovat päällä illalla turhaan, vaikka sähköä pitäisi säästää.

Miksi valot palavat, vaikkei kukaan pelaa, Tampereen kaupungin liikuntapäällikkö Mikko Heinonen?

”Kaupissa, samalla tapaa kuin muillakin kentillä, valot toimivat hämärä­tunnistimilla, eikä valoja sammuteta välillä, vaikka koko ajan kentillä ei ole käyttäjiä. Jos varatuille vuoroille ei tule käyttäjää, hyvin usein sinne löytää muita käyttäjiä, mikä on hyvä asia. Yöajan valot ovat pois käytöstä. Kentillä tai ulkoilureiteillä ei ole vielä liiketunnistimilla varustettuja valoja.”

Lue lisää: Miksi Ratinan stadionin valot palavat päivällä? – Näin Tampereen kaupunki vastaa Aamulehden lukijoiden ihmettelyyn

Valot sammuvat kentillä pääsääntöisesti kello 22 ja ulkoilureiteillä tulee pimeää kello 23.

Entä onko totta, että Kaupissa on Tammelan stadionin vanhat valot?

”Puoliksi totta. Vain valaisintolpat ovat Tammelasta. Valonheittimet ovat uudet, energiatehokkaat led-valaisimet.”

Tampereen kaupungin mukaan valaisinverkosta noin 65 prosenttia on jo vaihdettu energiatehokkaiksi valaisimiksi ja valaistuksen ohjausta on kehitetty.

”Kaupissa valot on uusittu viime vuosien aikana, ja ne ovat energiatehokkaita. Samaa uusimista tehdään koko ajan muillakin kentillä ja ulkoilureiteillä.”

Kaupungin ulkovalaistusverkon 45 000 valopistettä kuluttavat sähköä vajaat 15 000 megawattituntia vuodessa. Valaistuksen säästöt kohdistuvat ensisijaisesti maisemavaloihin. Esimerkiksi Tampereen Valoviikkojen kesto on lyhentynyt.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut