Tampere rakentaa Pyynikille kaupungin ensimmäisen esteettömän uimarannan

Työt vaikeuttavat ajoittain liikkumista Pyynikin uimarannalta Jalkasaaren suuntaan.

Pyynikin uimarannan viereen Jalkasaareen johtavan niemen itäpuolelle rakennetaan esteetön laituri. Pyynikin uimaranta kuvattiin kesäkuussa 2020.

23.9. 16:01

Aamulehti

Pyörätuolilla liikkuville tarkoitettu uimalaituri, uimakopit ja pysäköintipaikat rakennetaan Pyynikille Tampereella. Kyse on kaupungin ensimmäisestä esteettömästä uimarannasta.

Syyskuun puolivälin jälkeen alkanut urakka jatkuu talven puolelle. ”Rannasta on kaivettu puut ja pensaat pois, ja rampit on nostettu järveen”, kertoo esteettömän uimarannan urakoinnista vastaava Pekka Lahtinen Pajapekka Oy:stä.

Syksyn aikana tehdään valutöitä, ja sen jälkeen uimakopit. ”Keväällä, kun jäät lähtevät, kaikki on valmista”, Lahtinen sanoo.

Pyynikin uimarannan viereen Jalkasaareen johtavan niemen itäpuolelle rakennetaan betonielementeistä 17 metriä pitkä veteen johtava laituri, joka muistuttaa luiskaa. Vesisyvyys on laiturin päässä noin metri.

Laiturin molemmille reunoille asennetaan karhennettu teräskaide, joka helpottaa liikkumista. Kahdessa eri syvyydessä on levennys, jolle pyörätuolin voi jättää uinnin ajaksi.

Rannalle rakennetaan kaksi esteetöntä uimakoppia ja tehdään kolme esteetöntä parkkipaikkaa sekä päällystetty kulkureitti parkkipaikkojen ja laiturin välille.

Avi antoi luvan

Lounais-Suomen aluehallintovirastosta antoi kesäkuun lopulla luvan esteettömän uimarannan rakentamiseen Pyhäjärven rantaan.

Rakennustöitä ei haluttu aloittaa uimakauden aikana. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että työt vaikeuttavat ajoittain liikkumista Pyynikin uimarannalta Jalkasaaren suuntaan.

Suunnitelmat on tehty yhdessä yhdenvertaisuuskoordinaattorin ja vammaisneuvoston esteettömyystyöryhmän kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut