Päätös tuli: Ysitien uusi eritaso­liittymä on askeleen lähempänä toteutumista, mutta tärkeä rahoitus puuttuu yhä – Tällainen siitä tulisi

Tampereen valtuusto hyväksyi Tasanteen eritasoliittymän mahdollistavan asemakaavan. Liittymän arvioidaan vähentävän liikennettä Aitolahdentieltä ja palvelevan etenkin Ojalan asukkaita. Liittymän liikennemääräksi on arvioitu noin 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tasanteen eritasoliittymä rakennetaan Alasjärven liittymän ja Suinulan väliselle osuudelle Ysitiellä. Kuva Alasjärven liittymästä pohjoiseen on otettu elokuussa 2022.

22.9. 6:00 | Päivitetty 22.9. 8:13

Aamulehti

Tampereen Tasanteelle suunniteltu uusi eritasoliittymä on Tampereen kaupungin puolelta valmis etenemään, kun valtuusto hyväksyi asemakaavan maanantain kokouksessaan. Tosiasiassa aikataulusta ei ole mitään varmuutta, sillä liittymä on osa valtatie yhdeksän perusparannussuunnitelmaa, joka ei saanut rahoitusta valtion budjetista.

Lue lisää: Maakuntajohtaja lataa suorat sanat riihen päätöksistä, joissa Pirkanmaa jää nuolemaan näppejään: ”Olen turhautunut”

”Tämä odottaa valtion investointipäätöstä, ja siihen menee oma aikansa”, apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) sanoo. Hän sanoo, ettei hanketta ole budjetoitu Tampereellakaan, vaan kaupungilla on valmius lähteä liikkeelle, kun valtio tekee päätöksen Ysitien parantamisesta. Valtatie 9:n perusparannus on Väyläviraston hankkeissa ykköskorissa, toisin sanoen tärkeysjärjestyksessä ylimpänä.

Perusparannussuunnitelman mukaan Alasjärven ja Suinulan välinen osuus muutetaan nelikaistaiseksi moottoritieksi ja osuudelta poistetaan liittymät. Tavoite on onnettomuuksien vähentäminen 25 prosenttia nykyisestä.

Lue lisää: Tämä on Ysitien nelikaistahankkeen tilanne nyt – Kaupunginjohtajien mielestä euroja pitää saada pikaisesti

Tasanteen eritasoliittymä on kaupungin hanke, jolla vaikutetaan myös muun muassa Aitolahdentien liikennemääriin, joka kaavaselostuksen mukaan pienenee Tasanteen ja Koilliskeskuksen välillä 5000 – 6500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Uutta liittymää arvioidaan käyttävän noin 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Merkittävä määrä liikennettä tulee rakentumassa olevalta Ojalan alueelta.

Asemakaavassa Tasanteen eritasoliittymä liitetään kaupungin katuverkkoon. Uusi katuyhteys Aitolahdentieltä nimetään Tasanteenväyläksi. Alueelle rakennetaan myös meluesteitä, uusia puistoja ja viheralueita.

Eritasoliittymän rahoittaa kokonaan Tampereen kaupunki. Jäntti sanoo, että alustava kustannusarvio on viidestä kymmeneen miljoonaa euroa. Summa tarkentuu katusuunnittelussa.

Korjaus 22.9.2022 kello 8.10: Otsikossa oli aiemmin, että Ysitie saa uuden eritasoliittymän Tampereelle. Liittymän toteutuminen edellyttää kuitenkin yhä rahoitusta valtiolta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut