He käyttävät nyt valtaa Tampereen omistamissa isoissa yhtiöissä ja säätiöissä, katso nimet ja taustat – Hallituksissa on tapahtunut kaksi suurta muutosta

Sähkö, kouluruokailu, vuokra-asuminen, katujen ja teiden kunnossapito. Näistä ja monista muista tamperelaisten palveluista huolehtivat nykyään kaupungin omistamat yhtiöt. Selvitimme, ketkä vaikuttavat Tampereen kaupungin viidentoista liikevaihdoltaan suurimman yhtiön hallituksissa ja mitkä ovat heidän taustansa. Viime vuosina poliitikkojen osuus hallituksissa on vähentynyt ja hallitusten työskentely ammattimaistunut. Omistajaohjauksen ote on yhä tiukempi.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston varapuheenjohtaja Kalervo Kummola (vas.) ja konsernijohtaja Juha Yli-Rajala valvovat ja ohjaavat Tampereen kaupungin omistamia yhtiöitä.

13.11. 5:30

Aamulehti

Kouluruokailu, katujen ja pyöräteiden kunnossapito, sähkö, työterveys, raitiotie, pysäköinti, vuokra-asuminen, jätevesien puhdistus, rakennushankkeet...

Tampereen kaupunki on yhtiöittänyt suuren osan palveluistaan ja tehnyt tätä viime vuosina kiihtyvään tahtiin. Se on perustanut yksin tai yhdessä seudun muiden kuntien tai Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa muun muassa Tullinkulman Työterveyden, Pirkanmaan Voimian ja Tampereen Infran. Kaupungin tytäryhtiöitä, säätiöitä ja osakkuusyhtiöitä on kaikkiaan jo 41. Osalla niistä on tytäryhtiöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut