Tampere neuvottelee nollakuidun poistourakasta viiden toimijan kanssa – urakka maksaa arviolta 20 miljoonaa

Neuvottelut jatkuvat ensi vuoden alkuun saakka.

Aamulehti kävi seuraamassa nollakuidun koenostoa 7. syyskuuta 2021.

12.9. 16:27

Aamulehti

Näsijärven nollakuidun poistoon Hiedanrannan ja Niemenrannan vesialueelta valitaan toteuttajaa. Neuvottelumenettely jatkuu vuoden 2023 alkupuolelle saakka.

Nollakuitu on metsäteollisuuden järveen laskemaa puuainesta, joka on varastoitunut kerroksiksi järven pohjaan. Nollakuidun poiston tavoitteena on alueen virkistyskäytön ja ympäristön tilan parantaminen.

Tampere sai hankkeeseen 12 osallistumishakemusta ja yhden ilmoittautumisen.

Lue lisää: Nollakuidun poistaminen Näsijärvestä maksaa Tampereelle arviolta 20 miljoonaa – jättimäärä jätettä pitää nostaa ja käsitellä, ympäristövaikutukset selvitykseen

Neuvottelumenettelyyn on nyt valittu viisi ehdokasta. Neuvotteluun etenevät Fortum Waste Solutions oy ja GRK Infra oyj sekä lisäksi hakemuksen jättäneet kolme ryhmittymää: Savaterra oy & Vesirakennus Ojanen oy ja Arman oy, toinen ryhmittymä Operon Group oy, Lopen Maa ja Vesirakenne oy ja Macon oy sekä kolmas ryhmittymä Pimara oy, Digi Toilet Systems oy, Tampereen Sähkölaitos oy ja Afry Finland oy.

Kaupungin tavoitteena on löytää toteuttaja, jonka tarjous sisältää suunnittelun, lupien hakemisen ja nostotyön suojauksineen. Kaupunki edellyttää myös nollakuidun poisvientiä ja jatkokäsittelyä hyötykäyttöön.

Lue lisää: Näsijärven pohjan nollakuitua haluaisi nostaa useampi yritys – haku Tampereen kaupungin hankkeeseen umpeutuu elokuussa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut