Nuorison mopomiitti aiheutti lukuisia hälytystehtäviä ja vaaratilanteita Tampereen seudulla – Poliisi julkaisi huolestuttavan videon vaaratilanteesta

Tampereen seudulla kokoontui lauantai-iltana runsaasti nuorisoa mopomiittiin aiheuttaen ajollaan vaaratilanteita. Poliiseja kohti heiteltiin myös kiviä. Poliisit varautuivat tilanteeseen suojautumalla joukkojenhallintakilvillä ja -kypärillä.

Mopomiitti jätti jälkeensä palaneen sähköpotkulaudan, joka kuvattiin Pyynikin kesäteatterin parkkipaikalla sunnuntaina 11. syyskuuta.

11.9. 15:12 | Päivitetty 11.9. 18:15

Aamulehti

Tampereen seudulla kokoontui lauantai-iltana runsaasti nuorisoa mopomiittiin muun muassa Pyynikin rantaan.

Poliisille ei ollut ennakkoon tehty ilmoitusta tapahtumasta. Kyseessä oli sosiaalisen median kautta kokoon kutsuttu syksyn päätöstapahtuma, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Kokoontumisen osallistui poliisin mukaan illan aikana useita satoja nuoria, jotka olivat liikenteessä mopoilla, kevytmoottoripyörillä ja autoilla. Suurin osa osallistujista oli alaikäisiä.

Tapahtuman johdosta poliisille aiheutui lukuisia hälytystehtäviä. Hälytystehtävien perusteella ajeleminen aiheutti vaaratilanteita liikenteessä osallistujien kesken ja muille tienkäyttäjille, esti ja häiritsi liikennettä sekä aiheutti meluhäiriötä.

Kevytmoottoripyörät törmäsivät

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä keskiyön aikaan poliisille ilmoitettiin, että miitin yhteydessä oli Tampereen Ruskontiellä tapahtunut kahden kevytmoottoripyörän välinen törmäys, jossa toinen kuljettajista oli loukkaantunut lievästi. Molemmat kolarin osalliset olivat alle 18-vuotiaita.

Poliisi tutkii kolaria epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapahtumapaikalla saatujen silminnäkijätietojen mukaan kolari olisi tapahtunut tilanteessa, jossa molemmat motoristit olivat ajaneet etupyörä kohotettuna ja huomattavalla ylinopeudella. Poliisi jatkaa onnettomuuden syiden ja olosuhteiden selvittämistä.

Poliiseja kohti heiteltiin kiviä

Puolen yön jälkeen miitti siirtyi Tampereen Pyynikin rantaan. Sieltä hätäkeskukseen tuli noin kaksikymmentä ilmoitusta, että alueelle kokoontuneet mopoilijat, kevytmoottoripyörät ja autot aiheuttavat vaaratilanteita ajollaan, ajelevat pitkin nurmikoita, aiheuttavat häiritsevää meteliä alueen asukkaille ja polttavat kumia parkkipaikalla.

Poliisin mennessä paikalle tyhjentämään aluetta ja ohjaamaan liikennettä, pyrkivät tapahtuman osallistujat vastustamaan poliisin toimia heittelemällä poliisia kohti kivillä. Poliisi joutui varautumaan tilanteeseen normaalia järeämmin varustein ja muun muassa suojautumaan joukkojenhallintakilvillä ja -kypärillä.

Pyynikin kesäteatterin parkkipaikalla sytytettiin myös tuleen mopo, joka palaessaan aiheutti räjähdysmäisen leimahduksen. Tiedossa ei ole, että tapahtuman seurauksena olisi kuitenkaan tapahtunut vakavia onnettomuuksia tai aiheutunut vakavia vammoja. Myöskään poliisit eivät loukkaantuneet.

Poliisi sai tyhjennettyä Pyynikin parkkipaikan sunnuntaina aamuyöllä kello kolmeen mennessä, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Päivitys 11.9.2022 klo 18.14: Lisätty poliisin twiitti mopon polttamisesta aiheutuneesta vaaratilanteesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut