Varkaus aiheutti Kaupin urheilupuiston öljyvahingon, noin 900 litraa polttoöljyä päätyi maahan – Poliisi tutkii asiaa

Tapahtunutta tutkitaan epäiltynä törkeänä varkautena. Polttoaineen maahan valumisen osalta siihen liittyvä mahdollinen rikosnimike selviää tutkinnan edetessä.

Delete ympäristöpalvelut on Kaupissa korjaamassa öljyvuotoa.

11.9. 9:39 | Päivitetty 11.9. 18:04

Aamulehti

Kaupin urheilupuistossa Kuntokadulla Tampereella tapahtui öljyvahinko, joka johtui varkaudesta ja sen yrityksestä. Arviolta 900 litraa polttoöljyä päätyi varkausyrityksen johdosta maahan ja viemäriin.

Kaupin liikuntapaikan hoitaja Kari Penttilä kertoo, että joku tai jotkut olivat murtautuneet urheilupuiston talliin ja yrittäneet varastaa polttoainesäiliön. Säiliön nosto peräkärryyn oli kuitenkin epäonnistunut, jonka johdosta öljyä pääsi valumaan muualle.

Penttilän mukaan varkaat olivat ilmeisesti käyttäneet varkaudessa apunaan pienkuormain avantia ja trukkipihtejä, joilla he olivat menneet ovesta sisään.

Öljyvuoto tapahtui huoltorakennus b:n lähellä. Rakennus sijaitsee lähellä pesäpallokenttää, mutta päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoi jo aiemmin, että öljyvuoto ei kuitenkaan vaikuta pesäpallokentän toimintaan.

Saaliiksi traktorimönkijä

Sisä-Suomen poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ona Autere kertoo, että poliisi tutkii öljyvahingon syytä. Polttoaineen maahan valumiseen liittyvä mahdollinen rikosnimike selviää tutkinnan edetessä.

Poliisi tutkii asiaa myös törkeänä varkautena, sillä epäillyt tekijät onnistuivat poliisin mukaan anastamaan rakennuksesta traktorimönkijän ja pienempää irtainta omaisuutta.

Anastettu omaisuus kuitenkin löytyi poliisin tutkinnan myötä myöhemmin, ja traktorimönkijä oli jo sunnuntai-iltapäivään mennessä palautettu takaisin asianomistajalle.

Öljyn torjuntatoimet jatkuvat

Penttilä kertoi sunnuntaina ennen kello 12 sunnuntaina, että paikalla oli enää ympäristöpalvelu Delete suorittamassa öljyn torjuntatoimia. Pelastuslaitos oli myös aamulla paikan päällä poistamassa maahan päätynyttä öljyä ja sai päivystävän palomestarin Heikki Havukaisen mukaan imeytettyä maahan päätyneen öljyn.

Vielä ennen kello 11 pelastuslaitos suoritti viemäriin päätyneen öljyn poistoa. Pelastuslaitoksen osalta torjuntatoimet kestivät noin kello 11 saakka.

Syynä öljyvuotoon on epäonnistunut varkausyritys.

Öljyvahingon ei pitäisi vaikuttaa pesäpallokentän toimintaan.

Päivitys 11.9.2022 klo 17.54: Lisätty poliisin tiedot anastetusta omaisuudesta.

Päivitys 11.9.2022 13.55: Lisätty uutiseen tutkinnanjohtaja Ona Auteren kommentti.

Oikaisu 11.9.2022 kello 13.34: Uutisessa luki aiemmin virheellisesti kyseessä olevan ryöstöyritys. Todellisuudessa kyseessä on varkauden yritys.

Päivitys 11.9.2022 12.17: Lisätty uutiseen Kaupin liikuntapaikan hoitajan Kari Penttilän kommentit ja kuvia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut