Nekalan koulun remontti aiotaan tehdä Tampereella karsitusti – hinta halutaan alle 10 miljoonan euron

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta teki keskiviikkona yksimielisen päätöksen hankesuunnitelman palauttamisesta valmisteluun.

Nekalan koulun rakennus halutaan Tampereella kulttuurin tekijöiden käyttöön. Rakennukselle tehdään muun muassa sisäilmaremontti.

7.9. 21:07

Aamulehti

Nekalan kouluun aiotun remontin hankesuunnitelma palautetaan Tampereella uudelleen valmisteluun. Remontti halutaan tehdä karistusti, mikä voisi tarkoittaa myös rahansäästöä. Sisäilmakorjattava koulu remontoidaan kulttuuritoimijoitten tiloiksi.

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunta teki keskiviikkona yksimielisen päätöksen hankesuunnitelman palauttamisesta. Lautakunta merkitsi asiassa tiedoksi sivistys- ja kulttuurilautakunnan hyväksymän tarveselvityksen.

Lue lisää: Nekalan koulu muuttuu kulttuurin keskukseksi – tiloja tulee bändeille, taiteilijoille ja tapahtumille

Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistö­lautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Pekka Salmi (sd.) kertoo, että hankesuunnitelma ei ollut halutunlainen. ”Olemme ohjeistaneet, että aiempaa saneerausta hyödynnetään mahdollisimman paljon.”

Asiaa on Salmen mukaan ohjeistettu yhdessä sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajan, apulaispormestari Matti Helimon (vihr.) kanssa.

Koulun saneerauksessa vuonna 2009 uusittiin taloteknisiä järjestelmiä, pintoja ja rakenteita. Sisäilmaongelmia aiheuttavia välipohjia ei tuolloin puhdistettu.

”Puhdistetaan välipohjat nyt niin, että aiheutetaan mahdollisimman vähän vahinkoa tehdyille ratkaisuille, jotta saneerauksen hintaa saataisiin alemmas”, Salmi sanoo. ”2009 tähän käytettiin 5–6 miljoonaa, ja alunperin olisi nyt pitänyt laitta vielä 13 miljoonaa lisää rahaa. ”

Salmi laskee, että kustannukset pitäisi saada alle kymmenen miljoonan euron, jos urakan kilpailutusajan hintataso sen sallii. ”Joka tapauksessa esityslistalla mainittu 12,2 miljoonaa on liian kova summa.”

Hankesuunnitelmaan pohjaava toteutussuunnitelma on ollut tarkoitus hyväksyä vuoden 2023 puolivälissä. ”Kyllähän tässä aikaa toki on”, Salmi sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut