Tampereen yliopiston opiskelijat odottavat jo innolla uutta lukuvuotta: ”Nousi ihan ensimmäisen koulupäivän jännitys” – Katso kuvakooste avajaisjuhlista

Tampereen yliopiston opiskelijat odottavat jo normaalia opiskelijaelämää koronavuosien jälkeen.

Ympäristötekniikan opiskelijat Oona Spåra (vasemmalla), Aada Surakka ja Janni Hyttinen kertoivat odottavansa eniten opiskelijatapahtumia. Fuksit Spåra ja Hyttinen kertoivat, että tällä hetkellä opintojen työkuorma tuntuu vielä isolta, mutta uskovat sen helpottuvan rutiineihin tottuessa.

5.9. 18:31

Aamulehti

Tampereen yliopiston avajaisjuhlia vietettiin maanantaina yliopiston Hervannan kampuksella. Paikalle saapuneet toisen vuoden sosiaalityön opiskelijat Valpuri Hurtig, Nelli Pihlajamäki ja Juliaana Räsänen kertoivat odottavansa uutta kouluvuotta jo ihan uudella innolla.

”Eilen nousi ihan ensimmäisen koulupäivän jännitys, mitä ei ollut ensimmäisenä vuonna samalla tavalla. Ehkä sen takia halusi myös tulla tänne avajaisiin, koska sitä kaipaa konkreettista aloitusta ja lopetusta”, opiskelijat pohtivat.

Opiskelijat kertoivatkin, että koronavuosien jälkeen tuntuu kuin koulun aloittaisi ihan uudestaan. ”Ensimmäinen opiskeluvuosi oli niin erilainen. Nyt tuntuu paljon paremmalta”, opiskelijat totesivat.

Toisen vuoden sosiaalityön opiskelijat Valpuri Hurtig, Nelli Pihlajamäki ja Juliaana Räsänen kertoivat odottavansa uutta koronarajoituksista vapaata kouluvuotta jo innolla. ”Ensimmäinen opiskeluvuosi oli niin erilainen. Nyt tuntuu paljon paremmalta”, opiskelijat totesivat.

Avajaisjuhlassa nimettiin yliopiston vuoden alumni ja dosentti, joka on tänä vuonna Ulkopoliittisen instituutin johtaja ja politiikan tutkija Mika Aaltola. Juhlassa kuultiin myös rehtori Mari Wallsin puhe, Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sandin puhe sekä Tampereen ylioppilaskunnan (Trey) tervehdys.

Lue lisää: Tampereen yliopiston vuoden alumni on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola – näin hän neuvoo uusia opiskelijoita: ”Myöhemmin ei välttämättä ole aikaa”

Puheen piti Treyn hallituksen puheenjohtaja Aleksi Niemi, joka kehotti puheessaan opiskelijoita olemaan itselleen armollisia opintopaineiden keskellä.

Hallintotieteitä opiskeleva Niemi kertoi ennen avajaisia jo odottavansa puheen pitämistä paikan päällä. ”Edeltäjäni ovat pitäneet puheita Zoomin kautta. Nyt on ihan eri tunnelma”, Niemi totesi ennen puhetta.

Syksyltä Niemi kertoi odottavansa jo normaalia kampuselämää ja yhteisöllisyyden tuntua. ”On ollut hienoa nähdä, että kaupunki jo täyttyy haalarikansasta.”

Samaa mieltä oli koulutuksesta ja opetuksen kehittämisestä vastaava Treyn hallituksen jäsen Mirva Pekkola, joka totesi, että viimeiset kolme viikkoa kampus ja kaupunki ovat täyttyneet taas opiskelijaelämästä koronavuosien jälkeen.

Katso kuvat avajaisjuhlien tunnelmista:

Treyn hallituksen jäsen Mirva Pekkola ja Treyn hallituksen puheenjohtaja Aleksi Niemi kertoivat jo odottavansa normaalia kampuselämää. ”On ollut hienoa nähdä, että kaupunki jo täyttyy haalarikansasta”, Niemi totesi ennen puheen pitämistä.

Juhlakulkue saapui saliin rehtori Mari Wallsin johdolla.

Mika Aaltola nimettiin maanantaina Tampereen yliopiston vuoden alumniksi ja dosentiksi. Uusia opiskelijoita hän kehotti huomaamaan muut ihmiset. ”Hyvän ja inspiroivan seuran löytäminen voi tuoda elämänmittaisia ystävyyksiä. Itsellänikin on opiskeluajoilta saatuja ystäviä.”

Mika Aaltola (vas), Juhani Sand ja Aleksi Niemi kuuntelivat puheita avajaisjuhlissa.

Rehtori Mari Walls totesi puheessaan, että tulevana talvena tarvitaan halua selviytyä yhdessä, vankkaa tulevaisuususkoa ja sisua.

Avajaisjuhlassa kuultiin myös kuorolaulua.

Avajaisjuhlassa nähtiin myös poliitikkoja. Esimerkiksi vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela oli mukana juhlassa.

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto (keskellä) osallistui yliopiston avajaisiin.

Ensimmäisen vuoden materiaalitekniikan opiskelijat Nuuti Hautakangas, Anssi Anias, Emil Asunmaa ja Tuomas Erkkilä odottivat jo tutustumista opiskelijakulttuuriin. ”Uuden oppimista, uusia haasteita ja tapahtumia odotamme.”

Mikä?

Tampereen yliopiston avajaiset 2022

Tampereen yliopiston avajaisia vietettiin maanantaina 5.9.2022 yliopiston Hervannan kampuksella.

Juhla alkoi juhlakulkueen saapumisella saliin kello 12.30.

Avajaispuheen piti rehtori Mari Walls.

Juhlapuheen piti Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sand.

Vuoden alumniksi ja vuoden dosentiksi nimettiin Ulkopoliittisen instituutin johtaja, politiikan tutkija Mika Aaltola, joka piti tilaisuudessa puheen.

Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Aleksi Niemi piti opiskelijoiden puheen.

Juhlan lopuksi kuultiin kuoromusiikkia.

Avajaisjuhlan jälkeen kello 15 Hervannan kampuksella palkittiin ansioituneita henkilöitä tieteen, opetuksen ja vaikuttamisen saralla. Palkitsemistilaisuuden järjestivät Tampereen Yliopiston Tukisäätiö ja Tampereen teknillisen yliopiston tukisäätiö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut