Itsenäisyydenkadun alikulkusillan uudistaminen etenee – kaavamuutokset vireille

Kaavamuutokset liittyvät Tampereen kaupungin, Väyläviraston ja VR-Yhtymän yhteiseen asemakeskushankkeeseen.

Itsenäisyydenkadun eteläinen alikulku ja asematunneli on tarkoitus muuttaa avaraksi matkaterminaaliksi. Kuva on otettu elokuussa 2021.

5.9. 7:30

Aamulehti

Itsenäisyydenkadun alikulkusillan uudistaminen on edennyt asemakaavan muutosvaiheeseen. Suunnitelmat ovat esillä Tampereen kaupungin palvelupisteessä ja kaupungin ilmoitustaululla verkossa syyskuun 22. päivään saakka.

Kaavamuutokset liittyvät Tampereen kaupungin, VR-Yhtymän ja Väyläviraston asemakeskushankkeeseen ja uuteen matkaterminaaliin.

Tavoitteena avara terminaali

Ensimmäinen asemakaava koskee korttelia Itsenäisyydenkatu 2:n ja Ratapihankatu 39a:n välisellä alueella. Alueella on tällä hetkellä vuonna 1990 rakennettu liikerakennus ja jalankulkureittejä rautatieaseman tunneleihin.

Alikulkusillan uudelleenrakentamisen yhteydessä Itsenäisyydenkadun eteläinen alikulku ja asematunneli on tarkoitus muuttaa avaraksi matkaterminaaliksi, johon tulee raitiotiepysäkki ja esteettömät yhteydet junien laiturialueelle.

Itsenäisyydenkadun pohjoista tunneliaukkoa levennetään uusia jalankulun ja pyöräilyn reittejä varten. Itsenäisyydenkadun alikulkusiltojen yhteydessä uusitaan myös Ratapihankadun silta.

Posteljooninpuisto

Toinen asemakaava koskee Posteljooninpuistoa ja osia Itsenäisyydenkadun ja Rautatienkadun katualueesta sekä rautatiealueesta.

Muutosesityksessä Posteljooninpuiston asemakaava päivitetään nykyisiä katujärjestelyjä vastaavaksi ja niin, että alikulkusillan uusiminen on mahdollista. Uudessa asemakaavassa puistoa kohdellaan historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti merkittävänä puistona.

Nähtävillä olon ja saadun palautteen käsittelyn jälkeen asemakaavamuutosten valmistelu jatkuu ja aineistoa täydennetään. Molemmat asemakaavat tulevat vielä ehdotuksina nähtäville palautetta varten ennen hyväksymistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut