Nekalan koulu muuttuu kulttuurin keskukseksi – tiloja tulee bändeille, taiteilijoille ja tapahtumille

Rakennus käy ensin läpi mittavan remontin sisäilmaongelmien vuoksi.

Nekalan koulun rakennus halutaan ohjata kulttuurin tekijöiden käyttöön, sillä vuosien 2020–2021 kulttuuritilaselvityksessä todettiin, että Tampereen taiteilijoilla ja muilla kulttuurin tekijöillä on huonosti työtiloja.

3.9. 7:13

Aamulehti

Suunnitelmat Tampereen Nekalan koulun remontoimiseksi ja muuttamiseksi kulttuuritiloiksi etenevät. Asunto- ja kiinteistölautakunta päättää ensi viikolla tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymisestä.

Remontointitarpeen taustalla ovat sisäilmaongelmat, joiden vuoksi rakennuksessa toimineen koulun ja kirjaston toiminta loppui vuonna 2018.

Remontin jälkeen tilat muuttuvat kulttuuritiloiksi, joihin mahtuu työskentelemään vakituisesti noin 40 kulttuurialan toimijaa. Rakennukseen suunnitellaan kirjasto, vuokrattavia työtiloja, esittävien taiteiden tiloja, bänditiloja sekä aula, jonka yhteyteen sijoittuu kahvila. Liikuntatila muuttuu tapahtumatilaksi. Kellariin tulee pajoja.

Koulu on peruskorjattu ja laajennettu viimeksi vuonna 2009. Kuva on vuodelta 2021.

Työt on suunniteltu alkaviksi tammikuussa 2024 ja niiden on määrä valmistua kesäkuussa 2025. Tilat otetaan käyttöön elokuussa 2025.

Rakennuksessa joudutaan tekemään mittavia toimenpiteitä sisäilman parantamiseksi. Väli- ja alapohjarakenteet joudutaan avaamaan ja puhdistamaan. Lähes kaikki sisätilojen pinnat uusitaan tai korjataan.

Remontin hinnaksi on laskettu noin 15 miljoonaa euroa arvonlisäveroineen.

Nekalan kirjasto toimii koulun pihan konttikirjastossa remontin valmistumiseen asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut