Sähkön arvonlisävero laskee, mutta siirtyykö alennus kokonaan sähkön hintaan? Tampereen sähkölaitos antaa yksiselitteisen vastauksen

Toimitusjohtaja Jussi Laitinen lupaa, että Tampereen sähkölaitos toimii, kuten hallitus haluaa.

Toimitusjohtaja Jussi Laitinen lupaa Tampereen sähkölaitoksen asiakkaille myös korotonta maksuaikaa. Kuva on vuodelta 2021.

2.9. 18:34

Aamulehti

Hallitus on päättänyt laskea sähkön arvonlisäveron määräaikaisesti kymmeneen prosenttiin. Alennus on voimassa joulu–huhtikuun ajan.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on perännyt yhteiskuntavastuuta suomalaisilta sähköyhtiöiltä, jotta ne siirtäisivät huojennuksen suoraan asiakkaiden sähkölaskuihin. ”Sitä ei tarvitse nyt peräänkuuluttaa, vaan sen mukaan on toimittava”, Saarikko totesi torstaina Ylen A-talkissa.

Viesti oli kohdennettu varsinkin julkisomisteisille kuntapohjaisille energiayhtiöille, kuten Tampereen sähkölaitokselle, jonka omistaa Tampereen kaupunki.

”Niiden pitäisi toiminnassaan ottaa huomioon, että hinnan nousua ei tarvitsisi maksattaa kansalaisilla ja kotitalouksilla. En pelkästään vetoa, vaan vaadin yhteiskuntavastuuta näiltä energiayhtiöiltä”, Saarikko sanoi.

Miten on, siirtääkö Tampereen sähkölaitos arvonlisäveron alennuksen suoraan sähkölaskuun, toimitusjohtaja Jussi Laitinen?

”Siirrämme arvonlisäveron alennuksen kokonaisuudessaan asiakkaan eduksi, kuten on tarkoituskin.”

Onko luvassa muita helpotuksia sähkölaskujensa kanssa kamppaileville?

”Joustamme maksuajoissa asiakaskohtaisesti. Olemme jo luopuneet eräpäivän siirtomaksusta, ja myönnämme tarvittaessa korotonta maksuaikaa usealle laskulle jaettuna.”

Tampereen sähkölaitoksen myymän sähkön hinta on nyt nousemassa jopa kuusinkertaiseksi viime vuoteen verrattuna. Pitäisikö näitäkin korotuksia hieman kohtuullistaa yhteiskuntavastuun nimissä?

”Keskustelemme omistajan eli Tampereen kaupungin kanssa ensi viikolla hallituksen suosituksesta, jonka mukaan kunnat ohjaisivat omistamiaan energiayhtiöitä hillitsemään hintojen nousua.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut