Tampereen valtuutetut keskustelivat junista, sähköpotku­laudoista ja käytössäännöistä – Ilmari Nurminen kieltäytyy edelleen puhumasta juhlimiskohusta

Syksyn ensimmäisessä valtuustossa hyväksyttiin kaupunkiseudun strategia, jonka tavoitteena on ”vehreä metropoli.”

Aamulehti tavoitti kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Ilmari Nurmisen hetkeä ennen kokouksen alkua. Hän ei vastannut kysymyksiin Sanna Marinin juhlimiskohusta tai sen tuomista mainehaitoista.

29.8. 21:01

Aamulehti

Tampereen valtuuston syyskausi käynnistyi erilaisten linjapapereiden käsittelyllä maanantai-iltana.

Valtuuston kokousta edeltävällä kyselytunnilla käsiteltiin pääasiassa liikenteeseen liittyviä kysymyksiä. Vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Jaakko Stenhäll kysyi sähköpotkulautojen sääntelystä. Hänen mukaansa väärin pysäköidyt laudat haittaavat tuhansien kaupunkilaisten arkea kävely- ja pyöräteillä.

Sähköpotkulautojen säätely nousi jälleen esille, kun Tampereella 19.–20. elokuuta järjestetyssä Blockfestissa kasaantui röykkiö lautoja tapahtumapaikan läheisyyteen.

Lue lisää: Tampereen keskustassa oli viikonloppuna poikkeuksellinen määrä sähköpotkulautoja – Näin yhtiöt kommentoivat

Kysymykseen vastanneen apulaispormestari Aleksi Jäntin (kok.) mukaan kaupunki ei pysty nykylakien avulla juurikaan sääntelemään sähköpotkulautojen toimintaa. Jäntin mukaan kaupungin ykköstavoite on pysäköintiongelmien selvittäminen. Hän esittää laudoille pysäköintialueita esimerkiksi pysäköintiruuduista.

”Lisäksi voitaisiin rajoittaa potkulautojen pysäköinti kapeilla jalkakäytävillä, mutta tällöin niille olisi oltava osoitettuna jokin pysäköintiin sallittu alue, esimerkiksi pysäköintiruutu.”

Jäntti vastasi myös sdp:n Antti Hiitin huoliin joukkoliikenteen maineesta, kun linja-autovuoroja on jouduttu kesällä perumaan. Jäntin mukaan luottamus joukkoliikenteeseen on kärsinyt ongelmista merkittävästi. Syksyllä toteutetaan joukkoliikenteen imagotutkimus.

Lue lisää: Yli 450 bussivuoroa jäi ajamatta viikon aikana – Toimitusjohtaja kertoo, miten Tampereen seudun bussiliikenne ajautui kaaokseen: ”Tämä on tuskallinen hetki”

Vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Jaakko Stenhäll puhui valtuuston kyselytunnilla sähköpotkulautojen pysäköintiongelmista.

Nurminen ei kommentoi

Tampereen valtuuston puheenjohtaja Ilmari Nurminen (sd.) ei suostu edelleenkään kommentoimaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlimisen ympärillä käytyä keskustelua. Marinin hyväksi ystäväksi tiedetty Nurminen näkyi julkisuudessa olleessa videossa juoma kädessään.

Aamulehti tavoitti Nurmisen valtuustosalin ovelta hetkeä ennen kokouksen alkua ja pyysi häneltä kommentteja lähiaikojen tapahtumista. Poistuttuaan aluksi hetkeksi paikalta, Nurminen saapui kertomaan kahta minuuttia ennen valtuuston kokouksen alkamista, ettei hänellä ole kommentoitavaa asiaan.

”En ole ollut osallisena mihinkään”, Nurminen sanoo.

Olet kuitenkin ollut mukana näissä kuvissa ja videoissa.

”En kommentoi yksityiselämääni liittyviä asioita mitenkään”, Nurminen sanoo.

Aamulehti on tavoitellut Nurmista viime aikoina useita kertoja useina eri päivinä vastaamaan kysymyksiin Marinin juhlinnasta ja hänen roolistaan niissä. Pääministeri ja kaupunginvaltuutettu Marin ei ollut paikalla maanantain valtuuston kokouksessa.

”Vehreä metropoli”

Pisimpään valtuusto keskusteli Tampereen kaupunkiseudun strategiasta, jossa kaupunkiseudusta halutaan tehdä vehreä metropoli. Valtuuston puheenvuoroista suurin osa käsitteli lähijunaliikennettä ja sen tärkeyttä kaupunkiseudulle. Strategia keräsi kiitosta puoluetaustasta riippumatta.

Valtuusto myös hyväksyi tarkennukset kaupungin eettisiin periaatteet luottamushenkilöille ja henkilöstölle. Ohjeissa mainitaan muun muassa rasistisen käytöksen vastustaminen ja tarkoituksellisen väärinymmärtämisen lopettaminen. Ohjeissa kielletään myös negatiivinen maalittaminen sosiaalisessa mediassa. Säännöt eivät ei ole juridisesti sitovia.

Suurin osa valtuutetuista oli valtuuston kokoukessa paikalla, mutta muutama valtuutettu otti osaa etänä. Valtuuston kokous kesti lähes kolme tuntia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut