Särkänniemen delfinaarion tilat ovat olleet tyhjinä kaksi vuotta, vain toimisto käytössä – Delfiinit siirrettiin pois tasan kuusi vuotta sitten

Delfinaarioon halutaan uusia teknologioita hyödyntävä kokemusmaailma. Se voi edetä, vaikka kaava ei etenisi.

Särkänniemi päätti lokakuussa 2015 lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkea Tampereella sijaitsevan delfinaarion. Valokuva on otettu 28. elokuuta 2016.

28.8. 17:00

Aamulehti

Särkänniemen delfinaarion tiloihin Tampereella tulossa olevan Xplore Parkin aikataulua arvioitaneen loppusyksystä. Kyseessä olisi teineille ja aikuisille suunnattu kokemusmaailma.

Delfinaarion toimistossa on vuoden alkupuoliskolta lähtien toiminut Finnish Esports League. Se välittää studiostaan muun muassa e-urheilun kilpasarjoja suorana.

Aiemmin delfinaariossa toimi SuperPark, mutta se lopetti toimintansa toukokuussa 2020. Se aloitti tiloissa joulukuussa 2016.

Lue myös tämä: SuperPark lopettaa Särkänniemessä – toiminta päättyy jo tämän kuun lopussa

Yksi osa kehittämistä

Koko alueen kehittämissuunnitelma kulkee nimellä Särkänniemi 2025. Valtuuston hyväksymään Särkänniemen asemakaavamuutokseen liittyvästä Särkänsillan paikasta on tehty valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Lue lisää: Tampereen vesibussien päätöksillä jo kiire – Särkänniemen kaavasta valitus

”Xplore Park on suunniteltu olemassa olevaan rakennukseen, joten asemakaavan vaiheessa oleminen ei ole rakentamisen este sinällään”, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo. ”Olisi silti kiva, että aloituspäätöstä tehdessä olisi varmuus kaavan muidenkin asioiden toteutumisesta.”

Päätös kaavavalituksesta saattaa tulla kesään mennessä. ”Rakentamisen aloittamista katsotaan Särkänniemen sisäisesti loppusyksystä, varmaan hallituksessakin”, Seppälä sanoo.

Delfinaariossa pidetään yllä rakennusta säilyttävä lämpötila. Seppälä arvioi, että tilojen lämmittäminen maksaa vuodessa kymmeniätuhansia euroja.

Siirron vuosipäivä

Särkänniemi päätti 2015 lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkea paikan. Neljä delfiiniä siirrettiin vuonna 2016 eläinpuistoon Kreikassa elokuuun 27. ja 28. päivän välisenä yönä. Tällä hetkellä delfiineistä elossa on kaksi, Leevi ja Eevertti.

Herättääkö vuosipäivä ajatuksia?

”Aikaa on kuitenkin mennyt aika paljon tässä välissä, mutta delfiinejä muistelen edelleen haikeudella. Niistä ei ole kuulunut sinällään mitään uutta. Ajoittain kuulemme kuulumisia”, Seppälä kertoo.

Aamulehti tavoitti Attica Zoological Parkin toimitusjohtajan Jean Jacques Lesueurin. Hän ei tiennyt, miten Leevi ja Eevertti voivat, mutta hän lupasi vastauksen myöhemmin.

Lue myös tämä: Näin se lopulta meni: 50 ihmistä osallistui delfiinien siirtoon viikonloppuna

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut