Tampere perusti vapaaehtoispankin – Sen uskotaan olevan etu, kun kaupunki hakee suurtapahtumia

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa, että pankkiin liittyneet saavat satunnaisesti tiedotteita tapahtumien hausta.

Vapaaehtoisilla on iso merkitys suurtapahtumien onnistumisessa. Tampere on nyt perustanut vapaaehtoispankin, jonne voi kuka tahansa ilmoittautua. Kuva on Jääkiekon MM-kisojen kultajuhlista Tampereelta 29.5.2022.

27.8. 19:42

Aamulehti

Tampere on perustanut vapaaehtoispankin vapaaehtoistoimintaan haluaville ja vapaaehtoisia tarvitseville tapahtumajärjestäjille.

Pankkiin voi verkkosivuilla ilmoittautua kuka tahansa. Ilmoittautuminen tapahtuu pankin sivuilla verkossa. Tietonsa voi myös pyytää poistamaan milloin vain.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessa, että pankkiin liittyneet saavat satunnaisesti tiedotteita tapahtumien hausta.Tapahtumajärjestäjät eivät saa suoraan henkilöiden tietoja, vaan tieto hausta välitetään pankin jäsenille.

Tapahtumien pitää tapahtua Tampereen seudulla, ja pankki kertoo, että ”lähtökohtaisesti tiedotamme suurtapahtumista.”

Varsinainen haku tapahtuu tapahtumanjärjestäjän hakuprosessin kautta. Pankkiin liittyminen ei velvoita toimimaan vapaaehtoisena.

Jo 2000 henkilön reservi

Pankkiin on jo Jääkiekon MM-kisojen yhteydessä kertynyt 2 000 henkilön reservi. MM-kisojen vapaaehtoisilta kysyttiin haun yhteydessä haluavatko he liittyä pankkiin. Vastaavaa menettelyä aiotaan toteuttaa myös myöhemmissä suurtapahtumissa.

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.) sanoo, että ilman vapaaehtoisten työtä ei monia suurtapahtumia olisi saatu onnistuneesti toteutettua.

Tapahtumatuottaja Matilda Salminen uskoo, että pankki voi myös olla eduksi Tampereelle, kun se tulevaisuudessa hakee suurtapahtumia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut